01 / 05 / 2024

EYT’de son durum ne? EYT ertelendi mi? EYT takvim değişti mi? İşte detaylar!

EYT’de son durum ne? EYT ertelendi mi? EYT takvim değişti mi? İşte detaylar!

EYT düzenlenmesinin bu hafta yasalaşması bekleniyordu ancak Kahramanmaraş depremi ile milli yas afet bölgeleri için OHAL ilan edildi. TBMM'nin çalışmaları 28 Şubat'a kadar ara verildi. Peki EYT’de son durum ne?



EYT'de yasal düzenleme 2 Şubat’ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçerek Genel Kurulu onayına bırakılmıştı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra hak kazanan vatandaşlar ister e-Devletten isterseler de bizzat sosyal güvenlik kurumları veya çalışan memurlar kendi kurumlarına müracaat ederek emekli olmak için başvurularını yapabilecekler.

EYT’de son durum ne? EYT ertelendi mi? EYT takvim değişti mi? İşte detaylar!

2 Şubat’ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen teklif ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici maddeyle, ilgili kanunlara göre, teklifin yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması isteğinde bulunanlardan yaşlılık ya da emekli aylığı bağlanacak olan kişiler, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları durumunda yaşlılık veya emekli aylığından faydalanabilecek.

Peki EYT’de son durum ne, EYT ertelendi mi, EYT takvim değişti mi? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön