09 / 05 / 2024

emlak 2014 yabancı yatırımcılar

emlak 2014 yabancı yatırımcılar

Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı "Emlak 2014-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı", CNR EXPO'da başladı. Fuara geçen yıla oranla yabancı ilgisi yoğun oldu...

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Çin’in önde gelen iki emlak şirketi yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolarlık tahvil ödemelerini yapamadı. Evergrande’nin ilk defa 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini yapamadığı açıklandı.

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Sahte gayrimenkul ilanlarıyla yabancıya vatandaşlık hakkı vaadi!

Türkiye'de bazı uyanık emlakçılar yabancıya 250 bin dolarlık gayrimenkul satışı karşılığı Türk vatandaşlığı vaadinde bulundu. Öyle ki emlakçılar çeşitli ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı.

Yüksek emlakçı komisyonu yabancıyı kaçırıyor!

Yabancının Türkiye’den konut almasına aracılık yapan acente ya da kişilerin isteği yüksek komisyon isteyince yatırımcı kaçıyor. Sektör temsilcileri “Aynı evi yabancı yüzde 30 pahalıya alıyor, bunu fark ettiklerinde Türkiye’ye güvenleri kalmıyor” diye konuştu.

İlay Aksoy'dan konut alımında vatandaşlık verilmesine tepki!

İYİ Partili İlay Aksoy 250 bin dolarlık emlak alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçirilmesine tepki gösterdi. Aksoy, yasanın yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. 

Almanya, Amerika ve Hollandalılar Türkiye'den ev bakıyor!

Türkiye’de sıfır konut projelerini tek bir çatı altında birleştiren Hürriyet Emlak Projeland, yabancı ülkelerin internette ev arama istatistiklerini açıkladı...

Türk emlakçılar yabancılarla 'online'da buluşacak!

Hürriyet Emlak, iş alanını yurtdışına taşıyor. Şirket, online'dan araştırma yapıp ofline'dan alım yapan Arap yatırımcılara yönelik ürün geliştirecek. Böylece Türkiye'deki emlakçılarla Arap yatırımcıların 'online'da buluşturulması hedefleniyor.

Emlak Konut yabancılara 6 yılda 2.7 milyarlık satış yaptı!

Emlak Konut GYO 2010-2016 döneminde yabancı ülke vatandaşlarına toplam 4 bin 205 bağımsız birimin satışını gerçekleştirdi. Firma bu satıştan KDV hariç 2 milyar 756 milyon 840 bin 452 TL gelir elde etti.

Emlak Konut, yabancı yatırımcıya teşvikleri anlatıyor!

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, fuarda yabancı yatırımcılara konut sektörünü ve avantajlarını anlatıyor.

Yabancıların Türkiye'de konut yatırımı artıyor!

Türkiye'nin, akıllı emlak sitesinde, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artması üzerine, yabancılara emlak satışında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

CNR Emlak Fuarı için katılımcı firmalar ne dediler?

CNR Emlak 2014 Fuarı birbirinden değerli firmalara ev sahipliği yaptı. Katılımın yoğun olduğu fuarda firmalar, müşterileriyle birebir iletişim kurdular. Yabancı müşterilerin fazlalığı katılımcı firmaları memnun etti. Firma yetkilileri “fuarın çok verimli”

Türkiye Finans Çilingir Mortgage ile hayalinizdeki eve kavuşun!

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, 11 – 14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen Emlak 2014 Fuarı’na katılarak ev sahibi olmak isteyen ziyaretçilere kredi hizmetleriyle destek oldu.

emlak 2014 yabancı yatırımcılar Haberi

emlak 2014 yabancı yatırımcılar

Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı "Emlak 2014-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı", CNR EXPO'da başladı. 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuara geçen yıla oranla yabancı ilgisi yoğun oldu. Özellikle Körfez ülkelerinin ilgi gösterdiği fuara Türk Cumhuriyetleri ve Rusya'dan da firmalar katıldı. Türk inşaat sektörünün dev oyuncularının yer aldığı fuara, 4 günde 25 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor. 


AĞA'DAN TEK KALEMDE 145 MİLYON DOLARLIK SATIŞ


Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesindeki B4 blokun tamamını 145 milyon dolara sattıklarını açıkladı. Ağaoğlu daha önceden temasta oldukları ve görüşmelerini yaptıkları bu yatırımın fuarda kesinleştiğini söyledi. Ağaoğlu "Suudi Arabistan'dan Omary ailesine tek kalemde bir blok sattık. Yatırım için değil, aileleriyle birlikte oturmak için aldılar. Bu aileye daha...