29 / 04 / 2024

Emlak alırken bloke çek

Emlak alırken bloke çek

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Emlak alırken dikkat edilmesi gereken yasal süreçler nedir?

Emlak alımı birçok vatandaşın hayatında gerçekleştireceği en büyük finansal kararlardandır. Yaşanan bu sürecin heyecan verici yanı sıra bir dizi karmaşık bir süreç ve sıralı prosedürleri de beraberinde getirmektedir. Yasal düzenlemeler prosedürler hakkında bilinmesi gerekenler. İşte haberin ayrıntıl

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alırken bunlara dikkat!

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle birlikte emlak sektörü canlandı. Peki konut alırken ve satarken nelere dikkat edilmeli? Tapuda gözden kaçırılmaması gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

Arazi satın alırken 'lokasyon'a dikkat!

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, 'arazi satın alırken dikkat edilmesi gereken konular'ı Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte o yazı...

Emlak alışverişi yaparken dikkat! Mağdur olmayın!

Ev alırken ya da kiralarken sözleşmeyi dikkatlice okumanız gerekiyor. Peki, ev alırken başka neye dikkat edilmesi gerekiyor. Emlak komisyoncularına ne kadar bedel ödenmesi gerekiyor?

Ev alırken dikkat! Sözleşmeyi mutlaka okuyun!

Ev satın alırken ya da kiralarken emlakçıyla sözleşme imzalayanlar belirli oranda açıklanan komisyonu emlakçıya ödememesi gerekiyor.

Gayrimenkul alırken nasıl karar vermeliyiz?

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sıraladı. Peki gayrimenkul alırken nasıl karar  vermeliyiz?    

Projeden ev alırken dikkat edilmesi gereken 11 madde!

Altın Emlak Genel Müdür Yardımcısı Sezer Yunus, projeden ev alacakları uyardı. İşte projeden ev alırken dikkat edilmesi gereken 11 önemli madde...

Konut satın alırken bunlara dikkat edin!

Hürriyet Emlak Satış Direktörü Bozay, konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, 2018’in en çok kazandıran illeri ve alıcısına en çok kazandıran konutların ortak özellikleri gibi konularda açıklamalarda bulundu...

6 soruda emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Emlakçılar aracılığı ile yapılan alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı veya kiracı tarafın bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Peki, siz de "Emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak alırken satacağınızı düşünerek alın!

Muğla Fethiye Emlakçılar Derneği başkanı Serdar Oğuz, emlak alım satımı konusunda uyarılarda bulundu. Oğuz, ''Satın aldığınız emlağı bir gün satacağınızı düşünerek satın alın'' diye konuştu.

Senetle ev alırken dolandırılmayın!

ATSO Meclis Üyesi Emlak Komisyonu Başkanı Halil Ersoy, senetle konut alacaklara uyarılarda bulunarak, "Senetle ev alırken dolandırılmayın" dedi.

Emlak alırken bloke çek Haberi

Emlak alırken bloke çek

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında blok çek dolandırıcılık riskini ortadan kaldırıyor.


Bloke çeki emlak alırken kullanıcaksanız, paranızın olduğu bankaya gidip banka hesabınıza bloke koyarak şubenin çekini almanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra hesapta olan para, artık şubeye ait oluyor.


Bloke çeki emlak satarken kullanacaksanız, tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu söz konusu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz sizin için faydalı oluyor. Bunun sebebi çekin lkarşılıksız çıkma ihtimali değil, tapuda alıcının verdiği çekin sahte olması ihtimali oluyor. 


Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor.  Keşideci 100.000 TL’lik bloke çek istediğini söylüyor ve o kadar tutarı hesaba yatıyor.


Banka o rakam kadar bir çek düzenliyor  ve hesaba...