19 / 05 / 2024

Emlak bedeli

Emlak bedeli

Emlak vergilerinin ilk taksitini yatırmamız için 15 günümüz var. Takdir edersiniz ki emlak vergileri tapu değerleri oranında yatırılıyor. Ancak tapu değerleri neye göre belirleniyor nasıl hesaplanıyor hatta hesaplanıyor mu o büyük bir muamma...

Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Ayazma Emlak Konutları başvuru bedeli ne kadar?

Ayazma Emlak Konutları başvuru işlemleri T. Vakıflar Bankası A.Ş. tarafından kabul ediliyor. Projede 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Peki Ayazma Emlak Konutları başvuru bedeli ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli!

Toplam 152 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Avrupa Yakası Avcılar ilçesinde yükselecek. Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli 3 bin TL olarak belirlendi.

Emlak alım satım döner sermaye bedeli!

Emlak alım satım sürecinde alıcının ödemesi gereken masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015 ne kadar? İşte döner sermaye ücretleri..

Emlakçı alım satım hizmet bedeli!

Gayrimenkul alım satım işlemini daha hızlı bir şekilde tamamlamak isteyen kimseler, bu işi meslek olarak edinmiş emlakçılara başvurabiliyor. Peki, emlakçı alım satım hizmet bedeli ne kadar?

Emlak kiralama hizmet bedeli 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarının emlakçılar aracılığı ile yapılması halinde belli oranda hizmet bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak kiralama hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Emlak hizmet bedeli nedir?

Emlakçı aracılığı ile taşınmaz mal satış ve kiralama işlemlerinin gerçekleşmesi halinde belli bir komisyonun ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak hizmet bedeli nedir? Emlak hizmet bedeli ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule kura başvuru bedeli!

Toplamda 1.500 adet dairenin kura yöntemiyle satışa sunulduğu Ispartakule'de 240 ay vade fırsatı ile konut sahibi olunabiliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule kura başvuru bedeli ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Alt gelir, orta gelir ve özel durum grubu kapsamında satışa sunulan Ispartakule Evleri'nde 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule başvuru bedeli nereye yatırılacak?

İstanbul Avcılar'da inşa edilen Ispartakule Evleri başvuruları 3 Temmuz'da sona erecek. Projede 240 ay vade imkanı ile konut sahibi olunabilecek. Peki Emlak Konut Ispartakule başvuru bedeli nereye yatırılacak?

Emlak bedeli Haberi

Emlak bedeli


Bugün itibariyle emlak vergilerinin ilk taksitini yatırmamız için 15 günümüz var. Takdir edersiniz ki emlak vergileri tapu değerleri oranında yatırılıyor. Ancak tapu değerleri neye göre belirleniyor nasıl hesaplanıyor hatta hesaplanıyor mu o büyük bir muamma. Türkiye’de vergi ve adalet kelimelerini aynı cümlede kullanmak çok zor. 


Lokasyon önemli


Bir yandan bence kabinenin en yapıcı bakanı Mehmet Şimşek bu konuda çok önemli adımlar attı. Ama vergi sistemimizin de bilincimizin de öyle adaletsiz bir matematiği var ki, önemli adımlar bile yeterli değil. Eğer bir ülkenin vatandaşı aynı arabaya 10 liraya sahip olabiliyorken, başka bir ülkenin vatandaşı onun için de ithal olan bir arabaya 3 liraya sahip olabiliyorsa o ülkede adil bir vergi sistematiğinden bahsetmek imkansızdır. Konu emlak vergisine gelince benzer bir karşılaştırma yapmak elbette...