02 / 05 / 2024

Emlak bildirim formu örneği

Emlak bildirim formu örneği

Emlak vergisi bildiriminin, taşınmaz mal satın alan kimse tarafından edinimin gerçekleştiği yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, emlak bildirimi nasıl doldurulur? İşte emlak bildirim formu örneği..

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisi bildirim örneği 2021!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi durumunda değişiyor. Gayrimenkulün yeni sahibi emlak vergisi bildirimini yapmak zorunda. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2021...

Eyüpsultan’da emlak beyanı bildirimi artık elektronik ortamda!

Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların emlak beyanı bildirim başvurusunu elektronik ortama taşıyıp "e-beyanname uygulaması" başlattı.

Emlak vergisi bildirim örneği 2018!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi halinde değişiyor. Taşınmazın yeni sahibi emlak vergisi bildirimi vermekle mükellef oluyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2018..

Emlak Konut Ispartakule Evleri 1'in 2017 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen Emlak Konut Ispartakule Evleri 1'in yıl sonu değerleme raporu hakkında bildirim yayınladı. 

Emlak Konut Ispartakule Evleri 2'nin 2017 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen Emlak Konut Ispartakule Evleri 2'nin yıl sonu değerleme raporu hakkında bildirim yayınladı. 

Emlak vergisi emeklilik muafiyeti formu 2017!

Emekliler, emlak vergisinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. İşte tek meskene sahip emekliler için emlak vergisi emeklilik muafiyeti formu 2017..

Emlak vergisi muafiyeti 2017!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, meskenlerde muafiyet uygulaması bulunuyor. Muafiyet için belediyeye bildirim veriliyor. İşte emlak vergisi muafiyeti 2017 dilekçe örneği..

Emlak vergisi beyannamesi son günü 31 Aralık!

2016 yılında taşınmaz mal satın alan kimselerin 31 Aralık 2016 tarihinde emlak vergisi bildirim süresi sona eriyor. Vergi mükellefiyeti ise 2017 yılında başlıyor.

Emlak Konut Kayabaşı'nda 373 bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün Kayabaşı Rekreasyon Projesi Yapı Ruhsatı hakkında bildirim yayımladı.

Emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için bildirim veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Emlak bildirim formu örneği Haberi

Emlak bildirim formu örneği

Emlak bildirim formu örneği!

Emlak vergisi bildiriminin, taşınmaz mal satın alan kimse tarafından edinimin gerçekleştiği yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Örneğin, taşınmaz malını 2014 Eylül ayında satın alan kimsenin 31 Aralık 2014 tarihine kadar beyanname vermesi gerekiyor.


Peki, emlak vergisi bildirimi nasıl doldurulur? Emlak bildirim formu örneği aşağıda yer alıyor:


Emlak bildirimi nasıl doldurulur?

1. Bina, hangi belediyenin sınırı veya mücavir alanı içinde ise bu satıra o belediyenin adı yazılacaktır.


2. Bu satıra, binanın bulunduğu köy veya mahallenin adı yazılacaktır. Mahalle adının semt adıyla karıştırılmaması, semtin değil mutlaka MAHALLE ADININ yazılması gerekir.


3. Bildirimde bulunulan bina cadde üzerinde ise caddenin, sokakta ise yalnız sokağın adı yazılacaktır. (Bina cadde veya sokak üzerinde değil ise, bulunduğu mevkiin adının yazılması gerekir.)


4. Binanın dış kapısı üzerindeki numarası, kapı numarasıdır....