30 / 04 / 2024

emlak bildiriminin gecikme cezası

emlak bildiriminin gecikme cezası

Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? Zamanında emlak bildiriminde bulunmayanlar hangi cezai yaptırımla karşılaşıyorlar? Emlak bildiriminde bulunmama cezası hakkında merak ettikleriniz haberimizde detaylı olarak yer alıyor..

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisi beyannamesinde bunlara dikkat!

30 Nisan 2021 tarihide dahil olmak üzere öncesinde sunulması gerektiği durumda bu kanun teklifinin yayımı tarihi itibarıyla emlak vergisi bildirisi yapmayanların belirtilen zaman ve şekilde hepsinin ödenmesi durumunda gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları uygulanmayacak.

Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar 2020?

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. Peki, emlak vergisi ne zaman verilir? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm detaylar...

12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019!

Emlak Vergisi’nin ikinci taksiti için son gün 2 Aralık. Bu tarihi geçirenlere gecikme cezası uygulanacak. Fakat bazı şartlarda vergi ödenmiyor. Üstelik ödenen paralar 5 yıla kadar geri alınıyor. İşte 12 soruda emlak vergisi muafiyeti 2019...

Sivas'ta 49 bin 990 kişinin emlak vergisi borcu var!

Sivas Belediyesi Gelir Vergisi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede emlak vergisi borcu bulunan hala 49 bin 990 kişi var. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler her ay yaklaşık 1.40 oranında gecikme zammı ödeyecek.

Emlak vergisinde gecikme zammı ve cezaların tamamı alınmayacak!

Vergi Usul Kanunu kapsamında 2016 yılı ve önceki vergilendirme dönemlerine ilişkin Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.

Emlak vergisinde gecikme faizi alınmayacak!

Vergi Usul Kanunu kapsamında kendiliğinden verilen beyannameler üzerinden tarh ve tahakkuk ettirilen vergilerin tamamı ile Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.

OSB'lerde emlak vergisi maliyetleri azaltılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için bir çalışma yapıldığını aktardı. Ağbal, gecikme faizi oranlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde de çalışacaklarını kaydetti.

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016!

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek. Bu sürelerin kaçırılması durumunda gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016 formülü..

Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

2016 yılı Mart ayı itibariyle emlak vergisi ödemeleri başladı. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi gecikme faizi 2016 ne kadar?

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

Emlak vergisi bildirim formu örneği!

Emlak vergisinde mükellefiyet başlamadan önce belediyeye emlak vergisi bildiriminin verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi bildirim formu, taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. İşte emlak vergisi bildirim formu örneği..

emlak bildiriminin gecikme cezası Haberi

emlak bildiriminin gecikme cezası

Emlak bildiriminde bulunmama cezası!

Emlak vergisi için gayrimenkul bildirimi sebebiyle belediyelerin ilgili birimine giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar. Mükellefler, emlak bildirim formlarını ilgili belediyelerden temin edebiliyorlar.


Emlak bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmesi gerekiyor.



Peki zamanında emlak bildiriminde bulunmayanları ne ceza bekliyor? Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? İşte sorunuzun cevabı..


Emlak bildirim süresi içerisinde emlak bildiriminde bulunmayanlar, emlak vergisini cezalı ve faizli bir şekilde ödemek zorunda kalırlar.  Emlak Vergisi Kanunu’nun 32. maddesine göre; emlak vergisi bildirimini süresinde vermeyen mükellefler adına vergi, idarece (belediyece) kesiliyor...