30 / 04 / 2024

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...



2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için verilen süre, 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Emlak vergisinin birinci taksitinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmesi gerektiğini belirten Özelmacıklı, ikinci taksitin ise Kasım ayında ödenmesi gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, 31 Mayıs Çarşamba gününün 1'inci taksit ödemeleri için son ödeme günü olduğunu dile getirdi.

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

Emlak vergisinin, gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödenmesi gerektiğini hatırlatan Özelmacıklı, ödeme yöntemleriyle ilgili olarak da gayrimenkulün kayıtlı olduğu belediyeden bilgi almanın önemine vurgu yaptı. Özellikle internet üzerinden ödeme alabilen birçok belediye bulunduğunu belirten Özelmacıklı, ayrıca vergi ödemelerinin bazı belediyeler için e-devlet üzerinden de yapılabildiğini söyledi.

Ödemelerin zamanında yapılmaması durumunda gecikme faizlerinin uygulanacağını da hatırlatan Özelmacıklı, geciken taksit tutarı için her ay ve kesir için yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacağını belirtti. Bu nedenle vergi mükelleflerinin ödemelerini son güne bırakmadan yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.


Geri Dön