21 / 05 / 2024

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...



Deprem Bölgesindeki Vergi ve Cezalar Terkin Edidi

 Özelmacıklı, 7440 sayılı Kanun kapsamında deprem bölgesinde mücbir sebep hali ilan edilen yerlerde, ödenmemiş vergi ve cezaların terkin edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, bu düzenlemeyle 6 Şubat 2023 tarihinden önce tahakkuk etmiş ve ödenmemiş vergi, katkı payı, vergi cezası, gecikme faizi ve gecikme zammının terkin edileceğini belirtti.

Deprem bölgelerinde yaşanan zorlu süreçlerde vatandaşların ekonomik olarak rahatlama sağlaması amacıyla yapılan bu düzenlemenin önemine değinen Özelmacıklı, emlak vergisi, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, çevre temizlik vergisi ve bu alacaklarla ilgili vergi cezaları, gecikme faizi ve gecikme zammının terkin edileceğini ifade etti.

Bu adımla, deprem bölgelerindeki mükelleflerin ödemeleri konusunda bir rahatlama sağlanacağını ve ekonomik yüklerinin hafifletileceğini belirten Özelmacıklı, vatandaşların vergi ve ceza borçlarını ödemek için daha fazla zaman ve imkanları olacağını dile getirdi. Bu durumun deprem bölgesinde yaşayan insanların toparlanma sürecine destek olacağını ve ekonomik açıdan bir nefes aldıklarını vurguladı.


Geri Dön