21 / 05 / 2024

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...



İndirimli Bina Vergisi Oranı Uygulaması ve Yararlanabilecek Kişiler

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, indirimli bina vergisi oranı uygulamasından kimlerin faydalanabileceği hakkında bilgilendirme yaptı. Özelmacıklı, brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip bulunan engellilerin, geliri olmayan ve bunu belgeleyen kişilerin, sadece kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığına sahip olanların, gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin indirimli bina vergisi uygulamasından yararlanabileceğini ifade etti.

Bu düzenlemenin, belirli gruplara maddi destek sağlamayı ve vergi yükünü hafifletmeyi amaçladığını vurgulayan Özelmacıklı, belirli koşulları sağlayan kişilerin bina vergisi ödemelerinde indirimli oranlardan faydalanabileceğini belirtti. Bu uygulama, özellikle düşük gelirli ve sosyal yardıma muhtaç kişilerin mali açıdan rahatlamasına ve daha adil bir vergi sistemi oluşturulmasına katkı sağlamaktadır.

İndirimli bina vergisi oranı uygulamasından faydalanmak isteyen kişilerin belirli koşulları yerine getirmeleri gerektiğine dikkat çeken Özelmacıklı, engellilerin tek mesken sahibi olmaları veya tek meskenin intifa hakkına sahip olmaları, geliri olmayan kişilerin gelirsizliklerini belgelemeleri, sosyal güvenlik kurumlarından sadece emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı alan kişilerin bu avantajdan faydalanabileceğini ifade etti.

Seçim sonrası asgari ücrette son durum ne? Temmuz'da ara zam olacak mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

SSK’lı çalışanlara karşılıksız 26 bin TL destek ödemesi; Detayları belli oldu


Geri Dön