28 / 06 / 2024

Emlak vergisi 1.  taksit ödemeleri yarın sona eriyor! Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı!

Emlak vergisi 1.  taksit ödemeleri yarın sona eriyor! Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri söz konusu ödemeleri hem yüz yüze hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.  



Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde süre doluyor. Söz konusu ödemeler için son gün yarın olarak açıklandı. 

Ülkemizde bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri bulunanlar senede 2 taksit şeklinde ödenen emlak vergisini ödemekle yükümlü.

Geçen sene gayrimenkul satın alanların bu sene vergisini ödemesi gerekli. Bu sene satın alınan mülkün ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025 yılında başlamış olacak.

Tapu sahipleri tarafından merak edilen ve araştırılan emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebiliyor. Emlak vergisi için ödeme kanalları ise çeşitlilik gösteriyor. Tapu sahiplerinin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin resmi internet sitelerinden ve ya e-Devlet'ten ödemeler yapılabiliyor.

Emlak vergisi 1.  taksit ödemeleri yarın sona eriyor! Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı!

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisinden muaf oluyor. Ayrıca engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de söz konusu bu vergiden muaf.

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Emlak Vergisi Kanunu'na göre genellikle kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan binaların, vakıf, dernek ve sendikalara ait binaların, yabancı elçilik binalarının bu vergiden muafiyeti bulunduğunu dile getirdi.

ÖDEMEYENE AYLIK YÜZDE 4,5 GECİKME ZAMMI


Son tarihin 31 Mayıs 2024 olarak açıklandığı emlak vergisinin her iki taksiti de tek seferde ödenebiliyor. Taksitlerini zamanında ödemeyenler de bazı cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu söz konusu verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulandığını dile getiren, "1 Haziran 2024 tarihinde itibaren verginin ilk taksitini ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 oranında gecikme zammı uygulanacak" diye konuştu.

 

Tiny house fiyatları ne kadar? 

Miras alacaklar dikkat! Hisse paylaşımları değişiyor mu? 

Bakan Özhaseki çağrı yaptı! Belediye başkanları "dirençli ev" yapmalı...


Geri Dön