23 / 07 / 2024

emlak birimleri

emlak birimleri

Sahip olunan gayrimenkullerin emlak vergisinin ödenebilmesi için gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere yapılan emlak beyanında bulunma işlemi nasıl yapılıyor? sorusunun cevabı haberimizde detaylı olarak yer alıyor..

2 bin 202 hizmet binası deprem dayanıklılığı açısından incelendi!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasını deprem dayanıklılığı açısından inceledik" dedi.

Süleyman Soylu: Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık" dedi.

Emlak Konut'tan Zonguldak Cami Yaptırma Derneği'ne 5 milyon TL bağış!    

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yapıldı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 10 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 10 milyon TL bağış yaptı...

Emlak Konut'tan Çamlıca Camii'ne 18 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca Camii'ni yapan İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 18 milyon TL bağış yaptı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 12.5 bin TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 12 bin 500 TL bağış yaptı.

Emlak Konut Hoşdere Hayat Cami ihalesini kazanan belli oldu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Başakşehir Hoşdere Hayat Cami ve Hizmet Birimleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi sonuçlandı. İhaleye en yüksek teklif Cihan İnşaat'tan geldi.

Emlak Konut GYO Hoşdere Hayat Cami Alt Yapı işleri ihalesinin 2. oturumu yapıldı!

Emlak Konut GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Başakşehir Hoşdere Hayat Cami ve Hizmet Birimleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi İhalesinin 2. Oturumu raporunu yayınladı.

Emlak Konut Hoşdere Hayat Cami ihalesine 3 teklif geldi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., İstanbul Başakşehir Hoşdere Hayat Cami ve Hizmet Birimleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi İhalesine gelen teklifleri açıkladı.

Emlak Konut GYO Hoşdere Hayat Cami ihale sonucunu açıkladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Başakşehir Hoşdere Hayat Cami ve Hizmet Birimleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi İhalesinin 1.Oturum Sonucunu açıkladı.

Emlak Konut Hoşdere Hayat Cami ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Hoşdere Hayat Cami ve Hizmet Birimleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi 1 Eylül'de gerçekleşecek.

Milli emlak genel müdürlüğü taşra birimleri yönetmeliği!

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Taşra Birimleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği 24 Ağustos 1995 tarihinde 22384 sayılı Resmi Gazete' de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

emlak birimleri Haberi

emlak birimleri

Emlak beyanında bulunma!


Emlak beyanında bulunma işlemi sahip olunan gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelerin emlak birimlerine yapılıyor. Emlak beyanında bulunulmadığı takdirde kişileri cezai yaptırımlar bekliyor. Emlak beyanında bulunmak için öncelikle aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekiyor;


Emlak vergisi beyannamesi formu

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Adres ve Telefon Numarası, 

Tapu Fotokopisi,

Kapak Dosya.


Daha sonra hazırladığınız bu belgelerle birlikte sahip olduğunuz gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere başvuru yapıp emlak beyanında bulunabiliyorsunuz. Emlak beyanı süresi nedir?


Beyanın, tapunun alındığı yıl içerisinde; en geç o yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Diyelim ki Ocak 2013'te bir gayrimenkul edindiniz. Bu durumda Aralık 2013'e kadar emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. Emlak beyanında bulunmayanları cezai yaptırımlar bekliyor. Eğer aldığınız gayrimenkul hala inşaat halindeyse o halde gayrimenkulün inşaatı tamamlanıp tapusunu aldığınız yıl içerisinde emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. 


Emlak beyanı...