03 / 05 / 2024

Emlak beyanında bulunma!

Emlak beyanında bulunma!

Sahip olunan gayrimenkullerin emlak vergisinin ödenebilmesi için gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere yapılan emlak beyanında bulunma işlemi nasıl yapılıyor? sorusunun cevabı haberimizde detaylı olarak yer alıyor..



Emlak beyanında bulunma!


Emlak beyanında bulunma işlemi sahip olunan gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelerin emlak birimlerine yapılıyor. Emlak beyanında bulunulmadığı takdirde kişileri cezai yaptırımlar bekliyor. Emlak beyanında bulunmak için öncelikle aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekiyor;


Emlak vergisi beyannamesi formu

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Adres ve Telefon Numarası, 

Tapu Fotokopisi,

Kapak Dosya.


Daha sonra hazırladığınız bu belgelerle birlikte sahip olduğunuz gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere başvuru yapıp emlak beyanında bulunabiliyorsunuz. Emlak beyanı süresi nedir?


Beyanın, tapunun alındığı yıl içerisinde; en geç o yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Diyelim ki Ocak 2013'te bir gayrimenkul edindiniz. Bu durumda Aralık 2013'e kadar emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. Emlak beyanında bulunmayanları cezai yaptırımlar bekliyor. Eğer aldığınız gayrimenkul hala inşaat halindeyse o halde gayrimenkulün inşaatı tamamlanıp tapusunu aldığınız yıl içerisinde emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. 


Emlak beyanı ne demektir?

Emlak vergisi beyannamesi örneği!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön