23 / 07 / 2024

emlak beyanı işlemi

emlak beyanı işlemi

Sahip olunan gayrimenkullerin emlak vergisinin ödenebilmesi için gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere yapılan emlak beyanında bulunma işlemi nasıl yapılıyor? sorusunun cevabı haberimizde detaylı olarak yer alıyor..

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

Emlak beyanı nedir? Emlak beyanı ne işe yarar?

Emlak beyanının ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen konulardan biridir. İşte emlak beyanına dair detaylar!

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Nazilli'de emlak beyanı için yeni dönem! 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emlak beyanı işlemleri elektronik ortama taşındı.

Yapı Kayıt Belgesi alanlar emlak beyanında bulunacak!

İmar barışından yararlanmak isteyenler için İzmit Belediyesi yetkililerinden önemli açıklama geldi. Yetkililer, Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşların emlak beyanında bulunması gerektiğini hatırlattı.

Emlakçılar için yeni bir gelir modeli oluşturuldu!

Hürriyet Emlak kurumsal üyesi olan bir emlak ofisinden kiralama veya satın alma işlemi gerçekleştirecek olan herkesin ücretsiz olarak faydalanabileceği Kazanç Dünyası fırsatları, sektöründe Türkiye’de bir ilk olma özelliğine de sahip. 

Emlak vergisi için son 25 gün!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. Bu vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. Emlak vergisi için son 25 gün kaldı..

2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Şişli'de 300 milyon dolarlık usülsüz imar işlemi soruşturması!

İstanbul Şişli Belediyesi'nde 'imar' şoku yaşanıyor. Şişli'de yüzlerce kişinin tapusu iptal edilirken, usülsüz imar işlemi soruşturmasının 300 milyon dolarlık olduğu iddia ediliyor. İşte imar vurgunu yapılan mahalleler...

Bodrum Hal Çarşısı'nda boşaltma ve mühürleme işlemi başlatıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki "Hal Çarşısı"nda, kira sözleşmesinin bitmesi üzerine belediye ekiplerince dükkanlarda boşaltma ve mühürleme işlemi başlatıldı.

Emlak zengini işadamına şok tazminat!

Bakırköy Aile Mahkemesi, 42 yıllık eşine “Sen yaşlandın tabi ki aldatacağım” dediği iddia edilen emlak zengini işadamını 1 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm etti.

Sinpaş GYO pay alım işlemi açıklaması!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Sinpaş GYO pay alım işlemi açıklaması yaptı.

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün..

emlak beyanı işlemi Haberi

emlak beyanı işlemi

Emlak beyanında bulunma!


Emlak beyanında bulunma işlemi sahip olunan gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelerin emlak birimlerine yapılıyor. Emlak beyanında bulunulmadığı takdirde kişileri cezai yaptırımlar bekliyor. Emlak beyanında bulunmak için öncelikle aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekiyor;


Emlak vergisi beyannamesi formu

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Adres ve Telefon Numarası, 

Tapu Fotokopisi,

Kapak Dosya.


Daha sonra hazırladığınız bu belgelerle birlikte sahip olduğunuz gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere başvuru yapıp emlak beyanında bulunabiliyorsunuz. Emlak beyanı süresi nedir?


Beyanın, tapunun alındığı yıl içerisinde; en geç o yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Diyelim ki Ocak 2013'te bir gayrimenkul edindiniz. Bu durumda Aralık 2013'e kadar emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. Emlak beyanında bulunmayanları cezai yaptırımlar bekliyor. Eğer aldığınız gayrimenkul hala inşaat halindeyse o halde gayrimenkulün inşaatı tamamlanıp tapusunu aldığınız yıl içerisinde emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. 


Emlak beyanı...