27 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son 25 gün!

Emlak vergisi için son 25 gün!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. Bu vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. Emlak vergisi için son 25 gün kaldı..



1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. Bu vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor.


Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisinin ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar sürüyor. Hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin önünde son 25 gün bulunuyor.


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmazın bir başla ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi internet üzerinden de ödenebiliyor. Ayrıca, PTT ile emlak vergisi ödemek mümkün. 


Emlak vergisi oranları 2016

Emlak vergisi borcu, gayrimenkulün türüne göre belirlenen oranlar ile gayrimenkulün değerinin hesaplanması ile bulunuyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde bu vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Emlak vergisi cezası 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön