23 / 07 / 2024

Emlak beyanında bulunma

Emlak beyanında bulunma

Sahip olunan gayrimenkullerin emlak vergisinin ödenebilmesi için gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere yapılan emlak beyanında bulunma işlemi nasıl yapılıyor? sorusunun cevabı haberimizde detaylı olarak yer alıyor..

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!

Alman ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerilerken, yıllık bazda da yüzde 9,6 gerileme gösterdi. Uzmanlar konu ile ilgili olarak açıklamada bu resmi verilere göre Alman emlak piyasasında krizin devam ettiğini belirtti.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Emlak beyanı nedir?

Gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olan emlak beyanı, zaman zaman duyulur ve araştırılır. Bu beyan, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirir ve birçok alt başlığa ayrılır. Peki emlak beyanı nedir, ne zaman verilir ve kimlere verilir? İşte emlak beyanı ile ilgili bilgiler...

Emlak beyanı nedir? Emlak beyanı ne işe yarar?

Emlak beyanının ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen konulardan biridir. İşte emlak beyanına dair detaylar!

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

Emlak beyanına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Nazilli'de emlak beyanı için yeni dönem! 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emlak beyanı işlemleri elektronik ortama taşındı.

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

Düzce'de emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Düzce'de yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

Antalya Konyaaltı'nda emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Antalya'ya bağlı Konyaaltı ilçesinde yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

Kira geliri beyanında hangi giderler indirilir?

Kira gelirlerinin beyanında bazı giderler hasılattan indirilebiliyor. Peki kira gelirlerinin beyanında indirilecek giderler neler? İşte detaylar...

Küresel emlak piyasasında 'pandemi' patlaması!

Korona virüs kısıtlamalarının etkisi azaltmasıyla emlak piyasasında keskin bir artış yaşandı. ABD’de emlak sahiplerinin gelirleri toplamda 1 trilyon dolara ulaşırken, İngiltere’de ise kötü ekonomik tablonun düzeleceği düşünülüyor.

Emlak beyanında bulunma Haberi

Emlak beyanında bulunma

Emlak beyanında bulunma!


Emlak beyanında bulunma işlemi sahip olunan gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelerin emlak birimlerine yapılıyor. Emlak beyanında bulunulmadığı takdirde kişileri cezai yaptırımlar bekliyor. Emlak beyanında bulunmak için öncelikle aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekiyor;


Emlak vergisi beyannamesi formu

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Adres ve Telefon Numarası, 

Tapu Fotokopisi,

Kapak Dosya.


Daha sonra hazırladığınız bu belgelerle birlikte sahip olduğunuz gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere başvuru yapıp emlak beyanında bulunabiliyorsunuz. Emlak beyanı süresi nedir?


Beyanın, tapunun alındığı yıl içerisinde; en geç o yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Diyelim ki Ocak 2013'te bir gayrimenkul edindiniz. Bu durumda Aralık 2013'e kadar emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. Emlak beyanında bulunmayanları cezai yaptırımlar bekliyor. Eğer aldığınız gayrimenkul hala inşaat halindeyse o halde gayrimenkulün inşaatı tamamlanıp tapusunu aldığınız yıl içerisinde emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. 


Emlak beyanı...