20 / 05 / 2024

emlak hibe vergisi

emlak hibe vergisi

Hibe gayrimenkul vergisi, bir gayrimenkulün bir bedel almadan bir başkasına devredilmesi sırasında ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hibe gayrimenkul vergisi ne kadar? İşte yanıtı...

Emlak gelir vergisinden kimler muaf?

Emlak gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz satışlarından elde edilen kazanç için ödeniyor. Vergide bazı istisna ve muafiyetler de bulunuyor. Peki, emlak gelir vergisinden kimler muaf?

Emlak gelir vergisi anlaşmalı bankalar!

Emlak gelir vergisi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile veya, internet bankacılığını kullanarak ödenebiliyor. Peki, emlak gelir vergisi anlaşmalı bankalar hangileri?

Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi ne zaman ve nerede ödenir? Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Emlak gelir vergisi oranı nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesi gereğince; taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, emlak gelir vergisi oranı nedir?

Emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Vergi ödemeleri için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak gelir vergisi nereye ödenir?

Sahip olunan emlakların elden çıkarılması halinde doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Peki, emlak gelir vergisi nereye ödenir? Ödeme, internetten yapılır mı?

Emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

Konut hibe vergisi nedir?

Hibe, tapuda bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Peki, konut hibe vergisi nedir? Konut hibe vergisi ne kadar?

Geçici emlak vergisi muafiyeti!

Turizm işletmelerine dahil binalar için geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler hakkında esaslar Emlak Vergisi Sirküleri ile açıklanıyor. İşte geçici emlak vergisi muafiyeti...

Emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

İktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazancın vergisi ödeniyor. Vergi ödemesi yapılabilmesi için ilk olarak malın beyan edilmesi gerekiyor. Peki, emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak gelir vergisi ödeme tarihleri 2015!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin de ödenmesi gerekiyor. Vergi taşınmazın elden çıkarıldığı tarihi takip eden sene içerisinde ödeniyor. İşte emlak gelir vergisi ödeme tarihleri 2015...

Emlak rant vergisi nasıl olacak?

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde, belli bir oranda değer artış vergisi ödeniyor. Peki, emlak rant vergisi nedir? Emlak rant vergisi nasıl olacak?

Emlak satışlarında gelir vergisi!

Bir gayrimenkulün elden çıkarılması durumunda, gayrimenkulü satan kimsenin elde ettiği kazanç üzerinden alınan vergi, emlak gelir vergisi olarak nitelendiriliyor. Emlak satışlarında gelir vergisi ne zaman ödenir?

emlak hibe vergisi Haberi

emlak hibe vergisi

Hibe gayrimenkul vergisi ne kadar?

Hibe gayrimenkul vergisi, bir gayrimenkulün bir bedel almadan bir başkasına devredilmesi sırasında ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor.


Aile içinde tapu devrinde bulunmak isteyen aile fertlerinin yapacakları işlemler de tapunun hibe edilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Tapu dairesinde yapılacak hibe işlemi her gayrimenkul için ayrı olarak düzenleniyor.


Tapu dairelerinde yapılacak hibe için bazı evrakların temin edilmesi ve tapu hibe harcının da ödenmesi gerekiyor.


Tapunun hibe edilmesi hususunda; hibe edecek kişinin, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. 


Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahip oluyor. Bu durumda saklı pay hakları bağışlanamadığı için bu hakları korunuyor.


Hibe gayrimenkul işlemi için neler gerekli?

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin...