16 / 05 / 2024

emlak hizmet bedelleri

emlak hizmet bedelleri

Emlakçı aracılığı ile taşınmaz mal satış ve kiralama işlemlerinin gerçekleşmesi halinde belli bir komisyonun ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak hizmet bedeli nedir? Emlak hizmet bedeli ne kadar?

Poyraz-Emirhan İnşaat Emlak Hizmet Nakliyat Gıda Madencilik Turizm Sanayi'nin merkez nakli yapıldı!

Poyraz-Emirhan İnşaat Emlak Hizmet Nakliyat Gıda Madencilik Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Poyraz-Emirhan İnşaat Emlak Hizmet Nakliyat Gıda Madencilik Turizm Sanayi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı. 

Çiftçilere müjde üstüne müjde! Şimdi sıra buraya geldi! Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

Çiftçilere 2023 yılına ilişkin destek ödemeleri ve indirimler devam ediyor. Şimdi de tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedelleri ile ilgili indirime gidilecek. Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Doğal gazda fiyatlar belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından her yıl belirlenen doğal gaz dağıtım sektörü bağlantı ve hizmet bedelleri 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olacak.

New York'ta emlak sektörü yeniden faaliyete geçiyor!

New York'ta restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri de açılacak.

AB vatandaşları Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor!

Avrupa Birliği (AB) vatandaşları veya şirketleri, Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor ve bu bölgelerdeki şirketlere finansal hizmet sağlayamıyor.

10 şehir hastanesi için ödenen kira bedelleri mecliste!

Hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen kira ve hizmet bedelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hakan Akçam: Online ilan siteleri 6 ay ücretsiz hizmet versin

Etimesgut Emlak Müşavirliği Derneği Başkanı Hakan Akçam, online ilan sitelerinin 6 ay ücretsiz hizmet vermelerini talep etti..

Şehir hastaneleri için ödenen kira bedelleriyle ilgili soru önergesi!

Şehir hastaneleri için ödenen kira ve hizmet bedelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Katılım Bankası İzmir Konak şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın İzmir, Konak şubesi açıldı. Türkiye Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Banka Konak ilçesinde hizmet vermeye devam edecek" dedi...

Emlak Katılım İzmit Şubesi açıldı!

Dijital bankacılık araçlarıyla Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerine hizmet sunan Emlak Katılım, yeni şubesini İzmit'te açtı.

Hakan Arslan: Eğitimli emlakçılarla alan da mutlu satan da!

Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, sektörde ‘Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ uygulamasının hizmet kalitesini yükselttiğini açıkladı. Eğitime büyük önem verdiklerinden bahseden Arslan “Bu sayede sektörümüzün başarısı ve güvenilirliği her geçen gün artıyor' şeklinde konuştu.

Emlakçılık yetki belgesi alma süresi uzatıldı!

Emlak sektöründe yetki belgesini alma süresinde uzatımına gidilmesi, merdiven altı hizmet veren emlakçılara da fırsat doğurdu...

emlak hizmet bedelleri Haberi

emlak hizmet bedelleri

Emlak hizmet bedeli nedir?

Emlakçı, bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor.


Taşınmaz mal alım satım ve kiralama gibi işlemler için alıcı ve satıcı taraflar emlakçı ile çalışabiliyor. 


Emlakçı aracılığı ile satış ve kiralama işlemlerinin gerçekleşmesi halinde belli bir komisyonun ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak hizmet bedeli nedir? Emlak hizmet bedeli ne kadar?


ALIM - SATIM..

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA..

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV


Not:

1.Yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemez.

2. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamaz.

3. Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorundadır....