05 / 05 / 2024

Emlak Komisyonculuğu Yasa Taslağı

Emlak Komisyonculuğu Yasa Taslağı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ticaretini yeniden şekillendirecek yönetmelikle ilgili taslağı yayınladı ve taraflardan görüşlerini istedi. İşte o görüşler...

İstanbul Milli Emlak Memurluğu 1934'te 2 taksitle gayrimenkul satıyormuş!

Hazineye ait taşınmazların yönetimini sağlayan Milli Emlak, 1934 yılında gazetede İstanbul'daki gayrimenkul için satış ilanı vermiş...

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap ihalesi 28 Nisan'da!

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap ihalesi 28 Nisan 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Doğu Batı İnşaat Emlak Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğu Batı İnşaat Emlak Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Enis Gündoğdu ve Gökhan Şimşek ortaklığında kuruldu.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Bodrum'da emlak piyasası uçtu gidiyor. Yazlık kiralamalarıyla beraber sektör hareketlendi. Fiyatlar geçen yazın 2 katına çıktı.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

BM'den İsrail'e 'Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası planını durdurma' çağrısı!

Birleşmiş Milletler, İsrail'den işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Emlak Komisyonculuğu Yasa Taslağı Haberi

Emlak Komisyonculuğu Yasa Taslağı

Türkiye’de gayrimenkul alım satım sektöründe 140 bin kişi çalışıyor, 100 bin civarında da emlak ofisi bulunuyor. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, Türkiye'de her 100 evden 60'ı sahibi tarafından direkt olarak satılıyor. Türkiye'de emlak danışmanı aracılığı ile satılan gayrimenkul oranı toplamın yüzde 40'ını oluşturuyor.

Türkiye'de yılda ticari gayrimenkuller dahil yıllık toplamda 2,5 milyon TL'lik el değişimi oluyor. Cirosal bazda ise bu 150 milyar dolarlık el değişimi anlamı taşıyor. Bunun 55-60 milyar doları da yeni konut satışından sağlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ticaretini yeniden şekillendirecek yönetmelikle ilgili taslağı yayınladı ve taraflardan görüşlerini istedi.

Taslağa göre, yetki belgesi olmadan emlakçılık yapılamayacak. Gayrimenkul alım satımıyla yetkili kişilerin ise en az lise mezunu olması gerekecek. Emlakçıların alacağı komisyon ücreti gayrimenkulün satış bedelinin yüzde 3'ünü...