03 / 08 / 2024

Emlak kredilerinde sektör gelecek vaat ediyor

Emlak kredilerinde sektör gelecek vaat ediyor

Şirketlere yatırım ve finans alanında danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, ‘Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.Araştırma sonuçları, Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu gösteriyor.

Emlak sektörü canlanacak!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, konut kredilerinde yaşanan düşüşle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaan, ''Konut kredilerine rekor düzeyde başvurunun gelmesi, emlak sektöründe canlanma olacağını göstermektedir'' diye konuştu. 

Emlak sektöründe ‘dijital devrim’ yaşanacak!

Hürriyet Emlak, gayrimenkul sektöründeki dijital çözümler, sektörün dijitale geçiş süreci ve teknolojiye yapılan yatırımların önemine dikkat çekiyor.

Emlak Bankası sektörümüze güç katacak isabetli bir adım!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın kuruluşuna onay verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bankanın 18 yıl sonra katılım bankası olarak yapılandırılarak yeniden faaliyete geçirilmesi, sektörümüze güç katacak isabetli bir adım" dedi...

Emlak Bankası sektörü umutlandırdı!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. Banka, kentsel dönüşüm başta olmak üzere inşaat sektörüne, turizm ve sanayiye destek sağlayacak. 

Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu!

Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu" dedi..

'Emlak Bankası' sektör temsilcilerini umutlandırdı!

İMDER Başkanı İslam Yıldırım, Emlak Bankası'nın yıl sonunda tekrar açılacağının açıklanmasının sektörü yeniden umutlandırdığını söyledi. Yıldırım, bu kapsamda gayrimenkul sektörünün banka aracılığıyla desteklenebileceğini ifade etti.

Kayıtdışı emlakçılar sektörü olumsuz etkiliyor!

FIrst Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, kayıtdışı emlakçıların, konut sektöründe gerek ekonomik gerekse de itibar anlamında ciddi kayıplara neden olduğunu söyledi. 

Emlakçılardan sektörü hareketlendirmek için destek!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Sektöre canlılık kazandırmak isteyen firmalardan da çözümler gelmeye başladı.

Bankacılık sektörü, konut kredilerinde yüzde 12 artış bekliyor!

Bankacılık sektörü 2016’da ekonomiye 267 milyar liralık kaynak yarattı. Bankacılık sektörünün bu yıl da kredi hacminde yüzde 15 büyümesi bekleniyor. Garanti Bankası, konut kredilerinde yüzde 12 artış olabileceğini kaydetti.

Vatandaşlık hakkı emlak sektörüne umut oldu!

Yatırım karşılığında yabancı uyruklulara Türk vatandaşlığı verilmesi emlak sektörü için yeni bir umut oldu. Sektör temsilcileri sektör için yeni bir atılım yılı olacağını belirtti.

Emlak sektöründe kurumsallaşan mesleğe önde başlıyor!

Emlak İstasyonu Ceo’su Birol Polat özellikle emlak sektörü gibi halk arasında olumsuz imaja sahip bir sektörde kalite ve hizmetin kusursuz olmasının beklendiğini belirterek, “Bunun da yolu kurumsallaşmaktan, marka olmaktan geçiyor” dedi.

Yatırım talebi ve dönüşüm emlak sektörünü 2017’de canlı tutacak!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2017 yılının geçtiğimiz yılın negatifliğinden uzak bir yıl olacağını belirtti. Baygan “Özellikle yenilenme gerektiren ve mevcut yatırım talebi emlak sektörünü 2017 yılında canlı tutacak” dedi.

Emlak sektöründe 35 milyarlık yatırım planı hazır!

2016’da büyümenin lokomotifi olan emlak sektörünün önemli oyuncuları yeni yıla dev projelerle giriyor. Sektör temsilcileri 2016 yılında bir önceki yılın konut satış rakamı olan 1 milyon 289 bini aşarak yeni bir rekor kıracağını düşünüyor.

Emlak kredilerinde sektör gelecek vaat ediyor Haberi

Emlak kredilerinde sektör gelecek vaat ediyor

Şirketlere yatırım ve finans alanında danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, ‘Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. 6 yıldır yapılan ve ilk kez Türkiye’nin dâhil edildiği araştırmanın sonuçları, Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu gösteriyor. 


KPMG, Avrupa’nın 21 ülkesinden 90 bankanın yöneticileri ile görüşerek ‘Emlak Finansmanında Kredilerin Geleceği’ başlıklı bir araştırma hazırladı. Araştırmanın sonuçları, Türkiye’nin krediler bakımından bölgede birçok ülkeye göre üst sıralarda olduğunu ortaya koydu. Türkiye piyasasının önümüzdeki dönemde mevcut risklerine rağmen, en az yüzde 3 büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor.


Her bölgeyi kendi şartları içinde değerlendirdiklerini belirten KPMG Türkiye Denetim Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Murat Alsan, bölgenin makroekonomik alanda olumlu bir seyir izlediğini söyledi. Bu olumlu etkinin yanı sıra bölgede hem faizler hem Euro düşüşünden kaynaklı ihracatta olumlu gelişmeler yaşandığının altını...