03 / 05 / 2024

emlak masrafları kime ait

emlak masrafları kime ait

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada 2023 yılında tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse de döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artışlar yaşandığını belirterek önemli açıklamalar yaptı...

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken çeşitli masraflar ortaya çıkmaktadır. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu devir masrafları kime aittir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir işlemlerinde belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devir masrafları kime aittir?

Tapu satış masrafları kime ait?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Tapu devir masrafları 2021'de ne kadar olacak ve nasıl yapılacak? Tapu satış masrafları kime ait? İşte tüm merak edilenler...

Tapu masrafları arttı!

Bu yıl emlak vergisi değerlerindeki ve döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artış görülecek.

2021'de tapu masrafları arttı!

2021'de tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler sebebiyle tapu işlem masrafları da arttı.

Hürriyet Emlak'tan İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

Hürriyet Emlak, kalıcı deprem konutlarının ailelere teslim edilmesi beklenen 1 yıllık süre zarfında toplam 20 ailenin kira masraflarını tamamen karşılayacak. 

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar!

Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı kime denir? Emlakçı ve gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? İşte emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki farklar...

Bina dış cephe temizliği masrafı kime ait?

Bina dış cephe temizliği söz konusu ise bu masraflar kime ait olmalıdır? Kiracıyı mı yoksa ev sahibini mi ilgilendirir?

Emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Emlakçı aracılığı ile ev satın alan kimselerin, emlakçıya ödeyeceği komisyon bedeli nedeniyle toplam masrafları artıyor. Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Tapu devir masrafları 2017!

Taşınmaz mal devir işlemlerinde tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu devir masrafları 2017..

emlak masrafları kime ait Haberi

emlak masrafları kime ait

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, tapu dairesine gerekli belgeler ile müracaat edebiliyor. Alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor.


Bu masrafların ödenmesi halinde, emlak tapu devri gerçekleşiyor. Emlak alım satım masrafları arasında tapu harcı, tapu döner sermaye bedeli, KDV ve diğer vergiler yer alıyor.


Tapu harcı, taşınmazın satış değeri üzerinden hesaplanıyor. Tapu harcı için bu bedel üzerinden binde 20 oranı hesaplanarak ödeniyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olan tapu döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir?


Emlak alım satım masraflarını kim öder?

- Emlak alım satımı için tapu harcını hem alıcı hem de satıcı...