03 / 05 / 2024

emlak müşavirliği nasıl olunur

emlak müşavirliği nasıl olunur

Emlak müşavirliği nedir, emlak müşavirliği yapan kimse ne iş yapar? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Berkoç Emlak Müşavirliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Berkoç Emlak Müşavirliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ileYaşar Erkoç tarafından kuruldu.

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? 

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin detaylarını merak ediyor. Peki, Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Çelik İşeri tarafından kuruldu.

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Çelik İşeri tarafından kuruldu.

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Merve Kör tarafından kuruldu.

emlak müşavirliği nasıl olunur Haberi

emlak müşavirliği nasıl olunur

Emlak müşavirliği nedir?

Emlak müşavirliği, hak sahibinin talebi üzerine yazılı bir sözleşmeye dayalı ve mevzuatına uygun olarak emlak ile ilgili her türlü işlemde vekillik, danışmanlık, eksperlik simsarlık, acentelik, tellallık, komisyonculuk ve diğer aracılık işlerinin veya hizmetlerinin ilgili kişiler ve kurumlar nezdinde yürütülmesi, yerine getirilmesi işleri ve hizmetlerine deniyor.


Emlak müşaviri ise yukarıda belirtilen işleri yapan kimseye deniyor. Buna göre emlak müşaviri ne iş yapar, sorusunun yanıtını da vermiş oluyoruz. 


Emlak müşaviri;

* Emlak müşavirliği kursu sertifikasına sahip olup gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesine bağlı olarak; 

- Taşınmazın alımı, satımı, rehin gibi; ayni hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ile kiralanması konusunda tam aracılık eden 

- Kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, 

- Bu konularda gerektiğinde danışmanlık, simsarlık, aracılık, vekillik,...