04 / 05 / 2024

emlak vergisi 1319 sayılı kanun

emlak vergisi 1319 sayılı kanun

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi kanuna göre alınır?

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı? Arsa muafiyet koşulları neler?

Emlak vergisi yapılandırması için bugün son gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğinde Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergiyi konut, işyeri, arsa ve arazi sahipleri ödüyor.

2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince senede iki eşit taksit halinde belli aylarda ödeniyor. Peki, 2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar devam ediyor?

İstanbul emlak vergisi 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince sahip olunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, İstanbul'daki gayrimenkuller için ne kadar vergi ödemesi yapılır? İşte İstanbul emlak vergisi 2017 oranları..

2017 emlak vergisi hesaplama!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başlayacak. Peki kim ne kadar vergi ödeyecek? İşte 2017 emlak vergisi hesaplama örneği..

Emlak vergisi beyanında son hafta!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi beyanı için son 1 hafta bulunuyor..

2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, 2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi iki taksitte veriliyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi dükkan sahipleri tarafından da yatırılıyor. Peki, dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016? Vergi oranı nedir?

2016 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Verginin ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi yeni alınan ev için ne zaman başlıyor? 2016 yılında ev alanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2016!

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Emlak vergisi beyannamesi için son 2 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırı içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun ödeniyor. Vergi için yıl sonuna kadar beyanname veriliyor. Buna göre emlak vergisi beyannamesi için son 2 gün..

emlak vergisi 1319 sayılı kanun Haberi

emlak vergisi 1319 sayılı kanun

Emlak vergisi hangi kanuna göre alınır?

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Taşınmaz malın intifa hakkı sahibi varsa sorumluluk bu kimsede oluyor. Taşınmaz sahibi ya da intifa hakkı sahibi yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler mükellef oluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi beyannamesi her zaman verilmiyor. Taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. Örneğin 2015 yılı Kasım ayında bir ev aldıysanız 31 Aralık 2015 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesini vermek ile yükümlü oluyorsunuz. 


Peki, emlak vergisi hangi kanuna göre alınır? Emlak vergisi yasal olarak nasıl hesaplanır?


Emlak...