06 / 05 / 2024

emlak vergisi 20 gün sonra başlayacak

emlak vergisi 20 gün sonra başlayacak

Taşınmaz mal sahipleri her sene belli başlı bazı vergileri ödemekle yükümlü olabiliyor. Gayrimenkul vergi ödemeleri 20 gün sonra başlayacak. Peki, kimler hangi vergiyi ödeyecek?

Emlak vergisi beyannamesinde son 20 gün!

1 Ocak tarihi itibari ile gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlayacak. Bu gayrimenkuller için sene sonuna kadar beyanname verilmesi gerekecek....

Emlak vergisi beyannamesi için son 20 gün!

2017 yılı içinde gayrimenkul satın alan kimselerin sene sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi beyannamesi için son 20 gün kaldı..

20 soruda emlak vergisi!

Emlak vergisi, her sene devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken bu vergi 1319 sayılı Kanun gereğince veriliyor. İşte 20 soruda emlak vergisi merak edilenleri..

2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksiti ise ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında bulunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiyi ev, işyeri, arsa ve tarla sahipleri ödüyor. Senede 2 eşit taksit halinde verilebilen emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 20 gün!

İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu ile emlak vergisi yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 20 gün bulunuyor...

Emlak vergisi için son 20 gün!

Emlak vergisi mükellefleri, 2014 yılına ait verginin ilk taksitini en son 31 Mayıs'ta ödedi. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında başlayan emlak vergisi için son 20 gün bulunuyor..

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi 20 gün sonra başlayacak Haberi

emlak vergisi 20 gün sonra başlayacak

Gayrimenkul vergi ödemeleri 20 gün sonra başlayacak!

Taşınmaz mal sahipleri her sene belli başlı bazı vergileri ödemekle yükümlü olabiliyor. Ödenmesi gereken vergiler ve vergi mükellefleri, verginin konusuna göre değişebiliyor.


Gayrimenkul vergisi denince akla ilk emlak vergisi geliyor. Bu vergi Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Bir diğer vergi ise çevre temizlik vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Çöp vergisi olarak da bilinen bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Yalnız mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çöp vergisi ödeniyor. Bu vergi de emlak vergisi ile aynı dönemlerde ödeniyor.


Kira gelir vergisi, yalnız kiraya verilen ev veya işyeri...