27 / 04 / 2024

emlak vergisi aralık ayında ödenir mi

emlak vergisi aralık ayında ödenir mi

Emlak vergisi mükellefleri, borcunun ilk taksitini Mart ayından Mayıs ayının sonuna kadar ödeyebiliyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesinin 2. oturumu 15 Aralık'ta!

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesinin ilk oturumu 6 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilmişti. Peki Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesinin 2'nci oturumu ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan Aralık fırsatı! 50 bin TL'ye konut imarlı KDV'den muaf arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yayımladığı Aralık ayı ihale ilanları arasında 61 bin TL bedelle satışa çıkarılan konut imarlı bir arsa da yer alıyor.

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Ev sahiplerinin emlak vergisi şaşkınlığı!

2022-2025 yılı arasında geçerli olacak emlak vergisi değerleri belli oldu.  Ev sahipleri ise yapılan zam nedeniyle yeni vergi oranlarına tepkili.

Nilüfer Belediyesi'nden emlak vergisi ödemelerinde kolaylık! 

Bursa Nilüfer Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların emlak vergisi borçlarını ödemeleri için kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bu imkanlar sayesinde belediyeye gelmeden ödeme yapabilecek.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Beyoğlu Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi, yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Yüreğir Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

Adana Yüreğir Belediyesi yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Kocasinan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

emlak vergisi aralık ayında ödenir mi Haberi

emlak vergisi aralık ayında ödenir mi

Emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?

Taşınmaz mal sahipleri senede iki dönem içerisinde emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi mükellefleri, borcunun ilk taksitini Mart ayından Mayıs ayının sonuna kadar ödeyebiliyor. 


İsteyenler bu tarih içerisinde vergi borcunun tamamını da verebiliyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?


Emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?

Emlak vergisinin 2. taksit ödemesi 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. Ancak 30 Kasım'ın haftasonuna geldiği dönemlerde vergi ödemesi 1 Aralık tarihine sarkabiliyor. Ancak 2015 yılı takvimine göre emlak vergisi 2. taksit dönemi 30 Kasım 2015 tarihinde Pazartesi günü sona erecek.


30 Kasım'dan sonra yapılan ödemeler için gecikme faizi alınıyor. Mükellefler ödemelerini 1 gün bile geç yapsalar aylık vergi cezası ödemek zorunda oluyor. 


Taksit ödemesinin...