28 / 04 / 2024

emlak vergisi bedelleri

emlak vergisi bedelleri

Bakan Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'ndan konutla ilgili iki önemli kararı açıkladı. Buna göre, kiralar TÜFE'ye bağlanacak ve gayrimenkullerden rayiç bedel üzerinden değil gerçek değeri üzerinden vergi alınacak. 

Emlak vergisi bedelleri 2015!

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi bedelleri 2015..

2015 emlak vergisi oranları!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunumuza göre bina ve arazilerden alınan emlak vergilerinden sıfır oranlı faydalanmak mümkün. Emlak vergisi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, 2015 emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi 2015 oranları!

Emlak vergisi her taşınmaz malda farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor. Peki, emlak vergisi 2015 oranları ne kadar?

Emlak Vergisi 2017 yılı rakamları!

Emlak vergisi yeniden değerleme oranlarına göre, taşınmazların bedelleri yüzde 3,83 oranı ile yeniden hesaplanacak. İşte emlak vergisi 2017 yılı rakamları..

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no: 66!

66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği, 26 Ağustos 2015 tarihinde 29457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirleniyor...

Emlak vergisi bedelleri 2015!

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi bedelleri 2015..

Emlak vergisi inşaat birim fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilerek, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte emlak vergisi inşaat birim fiyatları 2015..

Emlak vergisi için 2015 yılı bina maliyet bedelleri ne kadar?

Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Mevzuata göre, inşaat maliyet bedelleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, emlak vergisi için 2015 yılı bina maliyet bedelleri ne kadar?

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64!

Emlak vergisi kanunu genel tebliği 27 Ağustos 2014 tarihinde 29101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte 2015 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri yer alıyor...

Emlak Vergisi Kanunu tebliğleri!

Emlak Vergisi Kanunu tebliğleri kapsamında, o yıla ait binalar için vergi değeri oranları ile ilgili esaslara yer veriliyor. Ayrıca, uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri de belirtiliyor...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi bedelleri Haberi

emlak vergisi bedelleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) konut sektörünü ilgilendiren iki önemli karar çıktı. Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiren karara göre, kiralar TÜFE'ye bağlanacak ve gayrimenkullerden rayiç bedel üzerinden değil gerçek değeri üzerinden vergi alınacak.

Kiralar düşük oranda artacak

Hürriyet'te yer alan habere göre, karar kapsamında kiralar daha düşük oranda artarken, ev sahipleri ve arsa sahipleri daha yüksek vergi ödeyecek. Tüketici fiyatlarına göre belirlenen kiralarda faiş artışlar yapılamayacak.

ÜFE ve TÜFE farkı

TUİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE Ağustos'ta yüzde 2,30 artarken yıllık bazda yüzde 17,90 oldu. Ağustos ayı yurt içi üretim enflasyonu (ÜFE) ise yüzde 32 oldu. İki veri arasındaki fark bir yılda en az bir kiraya denk geliyor. Aylık kirası 1000 TL olanlar için aradaki yıllık...