08 / 05 / 2024

emlak vergisi beyanında son gün

emlak vergisi beyanında son gün

Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmazın satın alındığı tarihi takip eden sene başlıyor. Ancak sene sonuna kadar belediyeye emlak vergisi beyanının verilmesi gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi beyannamesi için son 3 ay bulunuyor..

1942 yılında emlak vergisi ödemeyenlere ceza!

1942 yılında emlak vergisi ödemeyen vatandaşlara yüzde iki zam uygulaması yapılmış.

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belli oldu. Beyoğlu'nda yapılan yüzde 80'lik zam Beyoğluların tepkisine neden oldu. 

İnternetten emlak vergisi ödeyenlere 'güvenlik' uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın valiliklere emlak vergisi sorgulamalarında yaşanan dolandırıcılıkları kapsayan bir genelde gönderdi.

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

Mayıs ayında emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda 2020 ayı ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayların yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Emlak vergisi hakkında her şey!

Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın başlıyor ve 30 Kasım’a kadar devam edecek. Peki Emlak Vergisi nasıl ve neye göre hesaplanıyor, ödemeler nereye yapılıyor?

Emlak vergisi istisnasında süre uzatıldı!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Emlak vergisi yapılandırılmasında yeni fırsat!

Emlak vergisi ve prim borcu yapılandırılmasında ödeme yapmayarak hakkını kaybeden mükellefler için yeni bir hak veriliyor. Buna göre, mükellefler gereken tutarları, geç ödeme zammı ile birlikte şubat 2019'a kadar ödeyebilecekler.

Yapı Kayıt Belgesi alanlar emlak beyanında bulunacak!

İmar barışından yararlanmak isteyenler için İzmit Belediyesi yetkililerinden önemli açıklama geldi. Yetkililer, Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşların emlak beyanında bulunması gerektiğini hatırlattı.

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

Değer artış kazancı vergisi beyanında son 1 hafta!

Gayrimenkulünü satarak kazanç elde eden kimselerden vergi mükellefi olanların beyanında son 1 hafta kaldı..

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum bildirisini yayınladı. 

Tepebaşı'nda emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken  emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Tepebaşı'nda emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık olacak. 

emlak vergisi beyanında son gün Haberi

emlak vergisi beyanında son gün

Emlak vergisi beyannamesi için son 3 ay!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin mükellefi; Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmazın satın alındığı tarihi takip eden sene başlıyor. Ancak sene sonuna kadar belediyeye emlak vergisi beyanının verilmesi gerekiyor.


Vergide vergi değerini değiştiren durumlarda (mükellefin değişmesi, arsa ve arazinin ifraz ve tevhidi vs.) bu olayın vuku bulduğu bütçe yılı sonuna kadar; bu durum yılın son 3 ay içinde gerçekleşmişse 3 ay içinde ilgili belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor.


Buna göre, 2015 yılında satın alınan gayrimenkullerin...