27 / 11 / 2024

emlak vergisi beyanname verme son günü

emlak vergisi beyanname verme son günü

2017 yılının yaklaşması ile birlikte, bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin son beyanname verme günü de yaklaşıyor. Beyannameler 31 Aralık 2016 tarihine kadar veriliyor.

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2020!

2019 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2020...

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Emlak vergisi beyannamesinde son 20 gün!

1 Ocak tarihi itibari ile gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlayacak. Bu gayrimenkuller için sene sonuna kadar beyanname verilmesi gerekecek....

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. İşte 5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018..

5 soruda emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alan kimseler, emlak vergisi mükellefi olarak öncelikle beyanname vermekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2017!

Yeni taşınmaz mal satın alan kimselerin sene sonuna kadar beyanname verilmiş olması gerekiyor. Beyannameler ilçe belediyesine veriliyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2017..

Emlak vergisi beyannamesi vermedim ne olacak?

2015 yılı içinde taşınmaz mal satın aldığınızı ve bu süre içerisinde beyanname vermediğinizi düşünelim. Bu durumda emlak vergisi beyannamesi vermedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi beyannamesi için son gün bugün!

2015 yılında alınan taşınmaz mallar için emlak vergisi beyanname verme süresi 31 Aralık 2015 tarihinde bugün sona eriyor. Hala beyanda bulunmamış mükelleflerin bugün mesai bitimine kadar zamanları bulunuyor...

emlak vergisi beyanname verme son günü Haberi

emlak vergisi beyanname verme son günü

2017 yılının yaklaşması ile birlikte, bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin son beyanname verme günü de yaklaşıyor. Beyannameler 31 Aralık 2016 tarihine kadar veriliyor.


Henüz beyanname vermemiş olan mükelleflerin beyannamelerini 10 gün içerisinde ilgili belediyeye vermeleri gerekiyor.


Emlak vergisi, bilindiği üzere 1319 sayılı Kanuna göre ödeniyor. Vergiyi gayrimenkul sahipleri ödüyor. Gayrimenkulün satış sonrası sahibinin değişmesi halinde vergi mükellefi de değişmiş oluyor.


Emlak vergisi oranları

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi...