27 / 04 / 2024

emlak vergisi beyannamesinde son gün

emlak vergisi beyannamesinde son gün

2017 yılının yaklaşması ile birlikte, bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin son beyanname verme günü de yaklaşıyor. Beyannameler 31 Aralık 2016 tarihine kadar veriliyor.

Emlak vergisi beyannamesinde bunlara dikkat!

30 Nisan 2021 tarihide dahil olmak üzere öncesinde sunulması gerektiği durumda bu kanun teklifinin yayımı tarihi itibarıyla emlak vergisi bildirisi yapmayanların belirtilen zaman ve şekilde hepsinin ödenmesi durumunda gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları uygulanmayacak.

Emlak vergisi beyannamesinde son gün yarın!

2018 yılı içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin vermekle sorumlu olduğu emlak vergisi beyannamesinde süre yarın sona eriyor...

Emlak vergisi beyannamesinde son hafta!

Bu sene içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti 2019 yılında başlıyor. Yeni alınan gayrimenkuller için sene sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor...

Emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta!

2018'de gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlarken, yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta kaldı..

Emlak vergisi beyannamesinde son 20 gün!

1 Ocak tarihi itibari ile gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlayacak. Bu gayrimenkuller için sene sonuna kadar beyanname verilmesi gerekecek....

Emlak vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Bu sene içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi beyannameleri vermeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Emlak vergisi beyannamesinde son gün bugün!

1 Ocak- 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılan gayrimenkul devirleri için emlak vergisi beyannamesi bugün mesai bitimine kadar veriliyor.

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emlak vergisi beyannamesinde son gün Haberi

emlak vergisi beyannamesinde son gün

2017 yılının yaklaşması ile birlikte, bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin son beyanname verme günü de yaklaşıyor. Beyannameler 31 Aralık 2016 tarihine kadar veriliyor.


Henüz beyanname vermemiş olan mükelleflerin beyannamelerini 10 gün içerisinde ilgili belediyeye vermeleri gerekiyor.


Emlak vergisi, bilindiği üzere 1319 sayılı Kanuna göre ödeniyor. Vergiyi gayrimenkul sahipleri ödüyor. Gayrimenkulün satış sonrası sahibinin değişmesi halinde vergi mükellefi de değişmiş oluyor.


Emlak vergisi oranları

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi...