22 / 12 / 2024

emlak vergisi bildirim için gerekli evraklar

emlak vergisi bildirim için gerekli evraklar

Yeni gayrimenkul satın aldığınızı farz edelim. Bu durumda, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye emlak vergisi için bildirimde bulunmanız gerekiyor. Peki, emlak vergisi için ne gerekli?

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisi bildirim örneği 2021!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi durumunda değişiyor. Gayrimenkulün yeni sahibi emlak vergisi bildirimini yapmak zorunda. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2021...

Emlak vergisi bildirim örneği 2018!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi halinde değişiyor. Taşınmazın yeni sahibi emlak vergisi bildirimi vermekle mükellef oluyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2018..

Emlak vergisi muafiyeti 2017!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, meskenlerde muafiyet uygulaması bulunuyor. Muafiyet için belediyeye bildirim veriliyor. İşte emlak vergisi muafiyeti 2017 dilekçe örneği..

Emlak vergisi beyannamesi son günü 31 Aralık!

2016 yılında taşınmaz mal satın alan kimselerin 31 Aralık 2016 tarihinde emlak vergisi bildirim süresi sona eriyor. Vergi mükellefiyeti ise 2017 yılında başlıyor.

Emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için bildirim veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge!

Taşınmaz malların el değiştirilmesi halinde belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Aksi halde bazı vergiler için ceza uygulanıyor. Söz konusu emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge bulunuyor. İşte özelge metni..

Emlak vergisi bildirim formu örneği!

Emlak vergisinde mükellefiyet başlamadan önce belediyeye emlak vergisi bildiriminin verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi bildirim formu, taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. İşte emlak vergisi bildirim formu örneği..

Emlak vergisi beyannamesi düzenleme örneği!

Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bulunduğu belediyeye bildirim ile yapılabiliyor. İşte, emlak vergisi beyannamesi düzenleme örneği!

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

Emlak vergisi bildirim örneği 2015!

2015 yılında taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Vergi için sene sonuna kadar bildirim verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2015...

Emlak vergisi bildirim süresi!

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmazın alındığı seneyi takip eden yıl başlıyor. Ancak, belediyeye belli bir süre içerisinde bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirim süresi ne kadardır?

emlak vergisi bildirim için gerekli evraklar Haberi

emlak vergisi bildirim için gerekli evraklar

Emlak vergisi için ne gerekli?

Yeni gayrimenkul satın aldığınızı farz edelim. Bu durumda, gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyeye emlak bildiriminde bulunmanız gerekiyor. Peki emlak vergisi için ne gerekli? Emlak vergisi bildirim için gerekli evraklar nelerdir?


Emlak vergisi beyannamesi için gerekenler:

Tapu fotokopisi, 

Nüfus cüzdanı fotokopisi, 

Binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, 

Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası),

Beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, 

Vergi numarası 


Gayrimenkul sahibinin yukarıda yer alan belgeler ile birlikte bağlı olduğu belediyeye başvurması gerekiyor.


Emlak vergisi için beyanın, gayrimenkule sahip olunan senenin sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Örneğin bu sene içerisinde gayrimenkul aldığınızı düşünelim. 31 Aralık 2014 tarihine kadar emlak beyanında bulunmanız gerekiyor. Emlak vergisi ödemeleriniz ise 2015 tarihinde başlayacak.


Emlak vergisi bildiriminde bulunmayanlar, Vergi Usul Kanununun 376. Maddesine göre, cezalarını ödemek için bir...