05 / 05 / 2024

emlak vergisi elbirliği mülkiyeti

emlak vergisi elbirliği mülkiyeti

Mirasçıların sahip olduğu mülkiyet türü olan elbirliği mülkiyetinde ortakların belirlenmiş payları olmuyor. Peki bu mülkiyette kim nasıl emlak vergisini öder? İşte elbirliği mülkiyette emlak vergisi...

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihimde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi miktarı neye göre belirlenir?

Emlak vergisi, kişi başına kayıtlı her bir mülk için ödeme için alınan tutardır. Mülkün birden fazla sahibi varsa, vergi her birinin payı oranında alınır. Vergilendirmenin amacı, mülkiyette edinilen gayrimenkuldür. Vergi, miktar ve değer sınırlaması olmaksızın her birim için ayrı ayrı hesaplanır.

Emlak vergisi sorgulamaları için yeni talimat!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), il ve ilçe belediyelerine TC kimlik ile emlak vergisi sorgulama uygulamasının sona erdirilmesi için talimat gönderdi.

Çin emlak vergisi denemeleri için yeni adım atabilir!

Emlak vergisi için denemeler yapan Çin Hükümeti'nin denemelerini Shenzhen, Hainan ve Zhejiang`ın olduğu daha fazla bölgeye yayması bekleniyor. 

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin araştırdığı konulardan biri olan emlak vergisi için ödemeler başladı. Her yıl düzenli olarak ödenen emlak vergisi için son ödemeler ne zaman? İşte detaylar...

Emlak vergisi sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hem işletme hem de ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi sorgulama işlemleri devam ediyor. Peki, emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

65 yaş üstü için emlak vergisi bilmecesi!

Emlak vergisi için de ödeme zamanı geldi. Peki 65 yaş üstünde olanlar, emlak vergisi ödemesi için de sokağa çıkma yasağının bitmesini bekleyecek mi? İşte merak edilen o sorunun cevabı....

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapabiliyorlar. Peki emlak vergisi ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? Vergi borcu ne zaman ödenecek? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son tarih bugün olarak belirlendi.

Emlak vergisi ödemeleri için son günler!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi 2'nci taksit ödeme dönemi 10 gün sonra sona eriyor.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı emlak vergisi ödeme işlemlerinin veznelerde yoğunluk yaşanmaması için son güne bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ilk taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Tüm gayrimenkul sahiplerinin acele etmesi gerekiyor.

emlak vergisi elbirliği mülkiyeti Haberi

emlak vergisi elbirliği mülkiyeti

Elbirliği mülkiyette emlak vergisi!

Mirasçıların sahip olduğu mülkiyet türü olan elbirliği mülkiyeti; aynı zamanda Medeni Kanun gereğince Kanun veya kanunda öngörülen sözleşmeler uyarınca oluşan topluluk dolayısıyla mallara birlikte malik olanların sahip olduğu mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor.


Bilindiği üzere, taşınmaz mallar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisine tabi tutuluyor. Ebirliği mülkiyette taşınmaz vergisi nasıl ödenir? Elbirliği mülkiyette emlak vergisini kim öder?


Kanun gereğince elbirliği mülkiyetli taşınmazın emlak vergisinde malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. İlgili kanun maddesi aşağıda yer alıyor:


Bina vergisi

Mükellef:

Madde 3 – Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Arazi vergisi

Mükellef:

Madde 13 –...