16 / 06 / 2024

Evi, iş yeri, arsası ve arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün! 

Evi, iş yeri, arsası ve arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için artık son 10 güne girildi. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman?



Bina, arazi ve arsa sahipleri tarafından her sene iki taksit olarak ödenen ve pek çok tapu sahibini de yakından ilgilendiren emlak vergisinde son gün yaklaşıyor. Tapu sahipleri tarafından araştırılan emlak vergisi ödemelerinin ilk taksitleri için verilen süre 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Artık son 10 güne girilen emlak vergisi ödemeleri belediyelerin banka hesap numaralarına EFT ya da havale yoluyla da ödenebiliyor. Bazı belediyelerin resmi web siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapılabiliyor.

2024 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri devam ederken pek çok kişi de emlak vergisini nasıl ödeyeceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Artık son 10 güne girilen emlak vergisi ödemeleri belediyelerin banka hesap numaralarına EFT ya da havale yoluyla ve e Devlet üzerinden ödenebiliyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ SONA ERİYOR

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri için son gün tarih 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı.

Evi, iş yeri, arsası ve arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün! 

EMLAK VERGİMİ NASIL ÖDERİM?

Emlak vergileri ilgili belediyeye giderek ödeniyor. Emlak vergisini ayrıca belediyelerin banka hesap numaralarına EFT ya da havale yoluyla da ödemek mümkün. Bunun dışında bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da gerçekleştirilebiliyor.


EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF? KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

-Emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyenlerin adına kayıtlı başka bir gayrimenkulün olmaması gerekli. Söz konusu bu vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen kişinin eşinin adına birden çok gayrimenkul tapu kaydı bulunması, muafiyet hakkını etkilemez.

-Ev hanımı, işsiz, gazi, şehit yakını, emekli veya dul kişilerin emlak vergisi ödeme yükümlülüğü yok.

- Gayrimenkulün 200 metrekareden küçük olması gerekli.

- Emlak vergisi muafiyeti için başvuru yapılacak olan konutun yazlık ev olmaması gerekiyor. Evde yaz kış oturulduğunun ispatı halinde vergi muafiyetinden yararlanılabiliyor.

- Emekli olduğu için muafiyetten yararlanmak isteyen kişilerin Türkiye’de emekli olma şartı aranıyor.

- Eğer gayrimenkulde bir kiracı otursa dahi emlak vergisi muafiyeti geçerli oluyor fakat konut sahibinin de başka bir evde kiracı şeklinde ikamet etmesi gerekiyor.

- Sıfır oranlı emlak vergisi şeklinde de isimlendirilen söz konusu bu muafiyet hakkından yalnızca konut sahipleri faydalanabiliyor. İş yeri, arsa ve araziler için herhangi bir emlak muafiyeti hakkı bulunmuyor.

Emlakkulisi.com.tr

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Evini 5 seneden sonra satana yüzde 40’a varan, birden fazla konutu olana katlamalı vergi geliyor!

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!


Geri Dön