30 / 04 / 2024

emlak vergisi inşaat maliyetleri 2015

emlak vergisi inşaat maliyetleri 2015

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 ile açıklandı. İşte mesken inşaat maliyetleri...

Tn Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tn Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nadeen Atmeh ve Tuncay Sosa ortaklığında kuruldu.

Minimalist Gayrimenkul Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Minimalist Gayrimenkul Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Nazım Pekgöz tarafından kuruldu.

Boztepe Emlak Yapı İnşaat Otomotiv Gıda Temizlik Ve Tekstil Anonim Şirketi kuruldu!

Boztepe Emlak Yapı İnşaat Otomotiv Gıda Temizlik Ve Tekstil Anonim Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erhan Tepeli tarafından kuruldu.

Dep Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dep Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ismayıl Orujov tarafından kuruldu.

Adg Emlak Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adg Emlak Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Kayabaşı tarafından kuruldu.

Nuryap Tarım Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nuryap Tarım Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunes Alı tarafından kuruldu.

Berceste Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berceste Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Aynur Demirağ ve Yusuf Alperen Beğen ortaklığında kuruldu.

İstanbul Global Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Global Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet İnce ve Ahmet Yaman ortaklığında kuruldu.

Betül Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Betül Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Betül Göktaş tarafından kuruldu.

Macrocity Emlak Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Macrocity Emlak Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Özbakır tarafından kuruldu.

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Semra Gedikoğlu tarafından kuruldu.

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Semra Gedikoğlu tarafından kuruldu.

Dbf Bilgi Teknolojileri Ve Emlak Otomotiv İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dbf Bilgi Teknolojileri Ve Emlak Otomotiv İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Burakhan Durmaz tarafından kuruldu.

emlak vergisi inşaat maliyetleri 2015 Haberi

emlak vergisi inşaat maliyetleri 2015

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel!

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel, 27 Ağustos 2014 tarihinde 27 Ağustos 2014 tarihinde 29101 sayılı Resmi Gazete'de  Emlak  vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 ile açıklandı.


Bilindiği üzere, metrekare normal inşaat bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil edilmiyor. (Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8; asansör için yüzde 6 oranında ilave yapılıyor.


Binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel kapsamında fabrika binalarının inşaat maliyet bedellerinden, mesken inşaat bedellerine kadar tüm yapıların maliyetleri yer alıyor. 


2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel kapsamındaki mesken inşaat metrekare birim fiyatları şu şekilde sıralanıyor:


Mesken binaları...