05 / 05 / 2024

emlak vergisi stüdyo daire

emlak vergisi stüdyo daire

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

65 yaş üstü için emlak vergisi bilmecesi!

Emlak vergisi için de ödeme zamanı geldi. Peki 65 yaş üstünde olanlar, emlak vergisi ödemesi için de sokağa çıkma yasağının bitmesini bekleyecek mi? İşte merak edilen o sorunun cevabı....

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Stüdyo 24 projesi yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut,  Stüdyo 24 projesinde yer alan 2 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan 2019 Yıl Sonu Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı.

Emlak Konut Stüdyo 24'ün yıl sonu değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Stüdyo 24'ün yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Stüdyo ve 1+1 daireler bulundukları siteye zarar mı veriyor?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "stüdyo ve 1+1 daireler" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Naci Ağbal: Emlak vergisi artışı varsa yeniden düzenleriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle belli bölgelerde emlak vergisi değerinin 1-2 kat arttığı şeklinde şikayetler geliyor. Bununla ilgili vatandaşımızın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olan gelişme varsa bunu kontrol altına alacak düzenlemeyi yaparız" dedi.

Emlakçılardan stüdyo daire uyarısı!

Reina’da 39 kişiyi katleden DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov’un, stüdyo daire olarak nitelendirilen evlerde kaldığının ortaya çıkması üzerine Sedat Altınay, stüdyo tipi dairelerin kiralanmasında önlem alınması gerektiğini söyledi.

Emlak Konut Stüdyo 24 değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Stüdyo 24 değerleme raporu yayınlandı.

Üstüne ev olup eşi konut alanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Sözcü Gazetesi yazarı Sezgin Özcan tek konutu olup emlak vergisi ödemeyen vatandaşların eşlerinin bir konut edinmesi durumunda vergi durumlarının ne olacağını açıkladı.

Stüdyo 24 projesinin kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Bahçeşehir Ispartakule 1. Bölge 5. Kısım Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında inşa edilen Stüdyo 24 projesinin kesin kabulünün yapıldığını açıkladı.

Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Ispartakule Stüdyo 24 değerleme raporu!

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, A.Ş. İstanbul Bahçeşehir Ispartakule 1. Bölge 5. Kısım Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Stüdyo 24 projesine ilişkin değerleme raporunu açıkladı.

emlak vergisi stüdyo daire Haberi

emlak vergisi stüdyo daire

Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisinde oranlar; meskene, işyerine, arsaya ve araziye göre belirleniyor. Bu oranlar büyükşehirdeki taşınmazlarda yüzde 100 arttırımlı olarak uygulanıyor.


Peki, bir daire için ne kadar emlak vergisi ödenir? Stüdyo daireler için emlak vergisi nasıl hesaplanır?  Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?


Vergi hesaplamalarında dairenin stüdyo olması veya dairenin çok büyük olması hesaplamayı etkilemiyor. Hesaplamayı etkileyen faktör dairenin kayıtlı değeri oluyor.


Buna göre stüdyo dairenin değeri üzerinden emlak vergisi oranları ile hesaplama yapılabiliyor. Emlak vergisi mesken oranları şu şekilde:


Normal yörede: Binde 1

Büyükşehirde: Binde 2


Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.İlk taksit ödemeleri Mart,...