27 / 04 / 2024

emlak vergisi tutarı 2021

emlak vergisi tutarı 2021

Emlak vergisi kanunu genel tebliği uyarınca, emlak vergisi yüzde 4.55 oranında arttı.

Sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi için ödenecek tutar belli oranlar ile hesaplanıyor. Bazı konut sahiplerine bu oran sıfır olarak uygulanıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

2021 emlak vergisi istisnası!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar ve kişiler vergi ödemelerinden muaf sayılıyor. Peki 2021 yılında emlak vergisinde istisna tutarı ne kadar? İşte 2021 emlak vergisi istisnası...

2020 emlak vergisi istisnası!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki 2020 yılında emlak vergisinde istisna tutarı ne kadar? İşte 2020 emlak vergisi istisnası...

3 soruda emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapan ev sahipleri, ödedikleri vergi tutarını geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Miras, Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden vergilendirilecek!

Antalyalı bir vatandaş miras kalan arazinin emlak vergisi değerinin 860 lira olduğundan yola çıkarak bu tutar üzerinden vergi ödedi. Maliye ise vergi ödendikten bir gün sonra 66 bin liraya satılan arazi için ceza yazdı. Danıştay vatandaşı haklı buldu.

2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ödenecek tutar nasıl hesaplanır? 2015'te kim ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi tutarı 2021 Haberi

emlak vergisi tutarı 2021

Emlak vergisi yüzde 4.55 oranında arttı. En düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi 109, en yüksek ise 50 bin 107 lira oldu. 2021 yılında birçok bazı istisnalar haricinde vergi ve harçlar yüzde 9.11 ile enflasyon ile belirlenen yeniden değerleme oranında artacak, emlak vergisinde ise yüzde 4.555 ile yeniden değerlemenin yarısı kadar artış gerçekleşecek.

Dünya'da yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan tebliğlere göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarları yeniden değerleme oranı nispetinde artırıldı.

Resmi Gazete’nin aynı mükerrer sayısında yayımlanan emlak vergisi kanunu genel tebliği uyarınca, mükellefiyeti 2021 yılında başlayanların, mükellefiyetleri ile ilgili bina, arsa ve arazi vergisi tarhiyatına esas alınacak vergi değerinin hesabında; 2020 yılı değeri, 2020 yılına ait belirlenen yeniden değerleme oranının yarısı olan yüzde...