05 / 05 / 2024

emlak vergisinin aralık ayında ödenmesi

emlak vergisinin aralık ayında ödenmesi

2015 yılı emlak vergisinin ilk taksiti en son 1 Haziran'da ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Peki, Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesinin 2. oturumu 15 Aralık'ta!

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesinin ilk oturumu 6 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilmişti. Peki Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesinin 2'nci oturumu ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması CNR Emlak 17-21 Aralık'ta!

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması 17 ve 21 Aralık arasında gerçekleşecek. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan Aralık fırsatı! 50 bin TL'ye konut imarlı KDV'den muaf arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yayımladığı Aralık ayı ihale ilanları arasında 61 bin TL bedelle satışa çıkarılan konut imarlı bir arsa da yer alıyor.

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Emlakkulisi.com Aralık 2021'de 4.7 milyon ziyaret aldı!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com Aralık ayında 4 milyon 752 bin 987 ziyaret aldı. Emlakkulisi.com'un sayfa görüntülenme sayısı ise 7 milyon 472 bin 401 oldu.

Emlakkulisi.com Aralık'ta 2.7 milyon ziyaret aldı!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com Aralık ayında 2 milyon 746 bin 46 ziyaret aldı. Emlakkulisi.com'un sayfa görüntülenme sayısı ise 4 milyon 975 bin 414 oldu.

Emlak Konut GYO Semt Bahçekent 6. Etap 2. Kısım ihalesi 3 Aralık'ta!

Emlak Konut GYO İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi 3 Aralık'ta ihaleye çıkıyor...

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Emlak vergisi yapılandırmaları için son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı, emlak vergisi borcu olanların yapılandırma için 31 Aralık 2020'e kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. 

Emlakkulisi.com Aralık'ta 4.8 milyon ziyaret aldı!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com Aralık ayında 4 milyon 869 bin 832 ziyaret aldı. Emlakkulisi.com'un sayfa görüntülenme sayısı ise 10 milyon 501 bin 787 oldu.

Gebze Emlak Konutları 3. Etap cadde dükkanları 27 Aralık'ta satışta!

Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ta yer alan 35 adet cadde dükkanı 27 Aralık'ta açık artırma usulü ile satışa çıkıyor. Dükkan fiyatları 469 bin TL'den başlıyor...

Emlak Konut İkitelli arsa satışı ihalesi 30 Aralık'ta!

Emlak konut GYO İstanbul Başakşehir İkitelli 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 30 Aralık 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilecek...

emlak vergisinin aralık ayında ödenmesi Haberi

emlak vergisinin aralık ayında ödenmesi

Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Gayrimenkul sahipleri vergi borcunun ilk taksitini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitini ise Kasım ayında yapıyor.


Buna göre 2015 yılı emlak vergisinin ilk taksiti en son 1 Haziran'da ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapıldı.


Peki, Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi? Aralık ayında emlak vergisi ödenirse ne olur?


2015 yılına ait emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle sona erdi. Buna göre, emlak vergisi borcunu 1 Aralık'ta da ödeyenler, 31 Aralık'ta da ödeyenler aylık vergi cezası ile karşılaşıyor. Ödemenin geciktiği her ay için vergi borcu da katlanıyor.


Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı”...