04 / 05 / 2024

emlakçı görev ve sorumlulukları

emlakçı görev ve sorumlulukları

Taşınmaz mal alım satımı işlemlerinde taşınmaz mal sahipleri kadar emlakçıların da birtakım hakları,görevleri ve sorumlulukları bulunuyor.Emlakçı hakları nelerdir?İşte, emlakçı hakları 2015!

506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 2023 senesi adli ve idari yargıda mazerete dayalı güz kararnamesi doğrultusunda 506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Özgür Grup Emlak Gıda Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgür Grup Emlak Gıda Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Özgür tarafından kuruldu.

Mirler Grup İnşaat Taahhüt Emlak Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mirler Grup İnşaat Taahhüt Emlak Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Mir tarafından kuruldu.

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş'nin merkez nakli yapıldı!

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çakıroğlu Altyapı İnşaat'ın merkezi Sultanbeyli'de yapıldı.

İbrahim Aksu İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İbrahim Aksu İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Aksu tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi kamuoyuyla paylaştı. İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı oldu. Bunun üzerine, İbrahim Yumaklı'nın hayatı, eğitimi ve görev aldığı alanlar ile ilgili bilgiler arama motorlarında en çok aranan konular arasına girdi.

Concept Plus İnşaat Emlak Gıda Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Concept Plus İnşaat Emlak Gıda Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Çelebi tarafından kuruldu.

Ah Grup Teknoloji Turizm Emlak Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ah Grup Teknoloji Turizm Emlak Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Muhammad Hassan tarafından kuruldu.

Karacaovalı Gayrimenkul İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karacaovalı Gayrimenkul İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gürkan Yumuk tarafından kuruldu.

Foody İnşaat Emlak Gıda Turizm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Foody İnşaat Emlak Gıda Turizm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Zagal ve Taha Alkhalouf ortaklığında kuruldu.

Foody İnşaat Emlak Gıda Turizm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Foody İnşaat Emlak Gıda Turizm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Başekşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Zagal ve Taha Alkhalouf ortaklığında kuruldu.

Sima Life Yapı Emlak Gıda Ve Otomotiv İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Sima Life Yapı Emlak Gıda Ve Otomotiv İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Çığrık ve Selim Kahraman ortaklığında kuruldu.

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Yaşli tarafından kuruldu.

emlakçı görev ve sorumlulukları Haberi

emlakçı görev ve sorumlulukları

Emlakçı hakları 2015!

Gayrimenkullerin satış ilanının verilmesi,alıcılara ulaştırılması ve daha sonrasında kira sözleşmesi yapmak gibi görevleri bulunan emlakçılar gayrimenkul alım satımında önemli rol oynuyorlar.


Emlakçılar taşınmaz mal kiralama,alım satım sürecinde tarafların anlaşmalarını sağlaması durumunda hak sahibi olurlar.Bu durum borçlar kanununda açıklanıyor.


Emlakçılar kanunda simsar olarak ifade edilmektedirler.Kanuna göre simsarlık sözleşmesinde yer alan maddeler şu şekildedir: 


Simsarlık Sözleşmesi

A. Tanımı ve şekli

MADDE 520- Simsarlık sözleşmesi,tarafların arasında sözleşme hazırlanması ve karşılığnda simsarın ücret alması


Gayrimenkul konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadığı sürece geçerli olmaz.


B. Ücret

I. Hak etme zamanı

MADDE 521- Simsar, ancak yaptığı faaliyet sonucunda sözleşme kurulursa ücrete hak kazanır.

Simsarın faaliyeti sonucunda kurulan sözleşme geciktirici koşula bağlanmışsa ücret, koşulun gerçekleşmesi hâlinde ödenir.

Simsarlık sözleşmesinde simsarın yapacağı giderlerin kendisine ödeneceği kararlaştırılmışsa, simsarın faaliyeti sözleşmenin kurulmasıyla sonuçlanmamış olsa bile giderleri ödenir.


II....