03 / 05 / 2024

emlakçı hak ve sorumlulukları

emlakçı hak ve sorumlulukları

Gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerde, emlakçılar ile çalışan kimseler karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, emlakçı hakları nelerdir? İşte emlakçının yasal hakları..

Shıblı Grup İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Shıblı Grup İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile ıbrahım Hak Shıblı tarafından kuruldu.

Hak Mimari Yapı İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hak Mimari Yapı İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Raşit Meral ve Hakkı Meral tarafından kuruldu.

TNT Emlak Pazarlama ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

TNT Emlak Pazarlama ve İnşaat Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ant Burak Ergün ve Talat Oğuz İnce tarafından kuruldu. 

Everest Group Turizm Emlak Sanayi ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Everest Group Turizm Emlak Sanayi ve Ticaret Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Tarık Turaç tarafından kuruldu.

As Meşe İnşaat Hırdavat Gıda Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Meşe İnşaat Hırdavat Gıda Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mete Ayhan Ayvalı tarafından kuruldu.

Ra-Ge Oto Aksesur Beyaz Eşya İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ra-Ge Oto Aksesur Beyaz Eşya İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Çetin tarafından kuruldu.

Altın Tulip Otelcilik Taşımacılık Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altın Tulip Otelcilik Taşımacılık Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Üner tarafından kuruldu.

Sarma Emlak Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarma Emlak Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Salah Al Sarma tarafından kuruldu.

CNR Capital İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CNR Capital İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Caner Bozkuş tarafından kuruldu.

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

Özkoç Gayrimenkul İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkoç Gayrimenkul İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Koç, İzzet Koç, Murat Koç ve Vedat Koç tarafından kuruldu.

Kent Kurumsal Danışmanlık İnşaat Gıda Emlak Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kent Kurumsal Danışmanlık İnşaat Gıda Emlak Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Başer tarafından kuruldu.

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca şubesi açıldı!

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca şubesi bugün 10 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

emlakçı hak ve sorumlulukları Haberi

emlakçı hak ve sorumlulukları

Emlakçı hakları!

Emlakçılar sayesinde, satış yapmak isteyen gayrimenkul sahipleri daha hızlı ve kolay bir şekilde alıcıya ulaşırken; aynı şekilde alıcılar da istedikleri gayrimenkule daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.


Gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerde, emlakçılar ile çalışan kimseler karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Emlakçı ile komisyon sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak komisyon sözleşmesinde hangi esaslara yer verilir? Emlakçı hakları nelerdir?


Emlakçı hakları na dair yasal esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunda emlakçılık "simsarlık" olarak ifade ediliyor.


Simsarlık Sözleşmesi

A. Tanımı ve şekli

MADDE 520- Simsarlık sözleşmesi, simsarın taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve bu sözleşmenin kurulması hâlinde ücrete hak kazandığı sözleşmedir.


Simsarlık sözleşmesine, kural olarak vekâlete ilişkin hükümler uygulanır.


Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde...