30 / 04 / 2024

emlakçı komisyon fiyatları

emlakçı komisyon fiyatları

Emlakçılar, gerçekleştirdikleri gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinden "emlakçı komisyon ücreti" alıyor. Söz konusu emlakçı komisyon ücreti hesaplamaları ve emlakçı komisyonunu kimin ödeyeceğine dair detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatlarına yüzde 30 zam yolda! 

Konut fiyatları artınca satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü. Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini vurgulayarak emlak sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarına sene sonuna kadar yüzde 30 zam bekleniyor...

Yatırım için en düşük komisyon hangi kripto borsasında? Kripto para yatırımcıları dikkat

Kripto para piyasasında seyreden düşüş trendine rağmen Bitcoin ve diğer kripto paralara olan talep giderek artarken yatırımcılar için en düşük komisyonu hangi kripto para borsaları uyguluyor? Komisyon fiyatlarını hangi faktörler etkiliyor? 

2022 emlak vergisi fiyatları!

Türkiye sınırlarında bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki 2022 emlak vergisi fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisinde fiyatlar 12 kat arttı!

2021 yılı, arsa metrekare değerlerinin yeniden takdir edildiği bir sene ve sanıldığının tersine birçok belediye tarafından takdirlerde fahiş yükselişler yapıldı. Peki emlak vergisi mükellefleri bu fahiş artışlar karşısında ne yapabilir?

Emlak vergisi fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Emlak vergileri fahiş miktarlarda yükseltiliyor. 2022 ve 2025 seneleri arasında uygulanacak vergi değerleri, oldukça arttı. Peki şimdi ne olacak?

2021 emlak vergisi fiyatları!

Türkiye sınırlarında bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki 2021 emlak vergisi fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Yüzde 8 emlakçı komisyon bedeli yüksek mi?

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü yazısında yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ile ileride yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçiliyor. Peki emlakçı komisyon sözleşmesi nedir? Nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

5 maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "5 Maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Emlakçı komisyon sözleşmesi örneği 2019!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ileride yaşanacak tüm mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Bankacılar kirayı da paketledi!

Bankacılar ev kiralamak isteyenlere 12 aylık kira tutarı, depozit ve emlakçı komisyon ücreti kadar kredi kullandırıyor. Kredi 12 ay vadeli ve taksitli veriliyor. Kira paketine katılan ev sahibi ve kiracılar EFT/havale ve hesap işletim ücreti ödemiyor...

Batman'da konut fiyatları düşürülmeli!

Konut fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Batmanlı emlakçılar, fiyatların düşmesi için yeni imar alanlarının açılması gerektiğini söylediler.

Gayrimenkulde takipteki alacak sıkışması yaşanıyor!

Emlak komisyon, kiralama ve işletme alanında takipteki alacaklar alarm veren duruma geldi. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin son aylık raporuna göre Nisan ayı itibariyle sektörde son 12 ayda tasfiye olacak alacaklar yüzde 45 artış kaydetti. 

emlakçı komisyon fiyatları Haberi

emlakçı komisyon fiyatları

Emlakçı komisyonu ücreti!

Bina, arazi, işyeri ve konut gibi gayrimenkul alım satım işleriniz için emlakçı ile çalıştığınız takdirde, emlakçıya komisyon ödenmesi gerekiyor. Bir diğer ifade ile emlakçı komisyon ücreti, gayrimenkul alım satım işleri için emlakçı ile çalışıldığı durumlarda emlakçıya ödenen ücret olarak ifade ediliyor.


Söz konusu emlakçı komisyonu için ödenmesi gereken tutar, satış işlemi yapılan gayrimenkulün satış bedeli üzerinden belli bir oranda hesaplanıyor.


Emlakçı komisyonu için alınacak ücret, yukarıda da belirttiğimiz gibi yapılan satış bedeli üzerinden yüzde 3 oranında hesaplanıyor. Komisyonu hem alıcının hem de satıcının ayrı ayrı ödemesi gerekiyor.


Ancak uygulamada emlakçılar ile emlak sahipleri arasında yapılan farklı anlaşmalar nedeni ile emlakçılar komisyonu satıcının ayrı bir ödeme yapmasına gerek kalmadan temin ediyor. Bu da demek oluyor ki emlakçı komisyonunu alıcılar ödüyor.


Emlakçı komisyonu...