18 / 05 / 2024

emlakta 2017 trendi

emlakta 2017 trendi

Her konuda olduğu gibi konut tercihlerinde de insanların aradıkları özellikler ve trendler zamanla değişiyor. Bu değişim emlak piyasasındaki ticari trendlere de yansıyor. Nazenin Konakları Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Pehlivan güncel trendleri analiz etti.

2017'de ofis kiraları en çok İzmir'de arttı!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 dördüncü çeyrek sonuçları açıklandı. 2017 genel değerlendirmesinde ise en güçlü fiyat artış trendi İzmir'de yaşandı.  

2017 bahçe mobilyaları trendi!

Bahçeler ve teraslar gibi açık hava mekanları yaz aylarında en çok zaman geçirilen en keyifli alanları oluşturuyor. L’unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Samantır, bahçe mobilyalarında 2017 trendlerini anlatıyor.

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir? Bir okurun sorduğu soruya yanıt veren www.emlakkulisi.com editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili şunları söyledi...

Atlantik Yapı Atlantik Life Pendik'te teslimler 2017'de!

Atlantik Yapı tarafından 150 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen projede 192 daire bulunuyor. Atlantik Life Pendik projesinde teslimlerin 2017 yılının Nisan ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

Bursa Şehir Hastanesi 2017'de açılacak!

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Şehir Hastanesi projesinin Bursa dışında çevre illere de hizmet vereceğini ve hastanenin 2017 yılında faaliyete gireceğini söyledi.

ISH 2017 Fuarı'na partner ülke Türkiye olacak!

Türkiye , dünyanın önde gelen iklimlendirme fuarlarından Banyo, Yapı, Enerji, Klima ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Fuarı (ISH) 2017'de partner ülke olacak.

Türkiye ISH 2017 Fuarı'na partner ülke olacak!

Türkiye, dünyanın önde gelen iklimlendirme fuarlarından Banyo, Yapı, Enerji, Klima ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Fuarı (ISH) 2017'de partner ülke olacak.

Ordu Kent Müzesi 2017'de açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Yılmaz, Ordu'da Kent Müzesinin kurulacağı müjdesini verdi. Yılmaz Ordu Kent müzesinin 2017 yılında kurulmasını planladıklarını dile getirdi.

İstiklal'deki Rumeli Han 2017'de otel olarak açılacak!

İstanbul’un en bakımsız, karışık ama içine girince her haliyle bir şekilde insanı yakalayan, terasıyla etkileyen binalarından biri Rumeli Han renove edilecek ve 2017’de ‘Rumeli Han, A Curio Collection By Hilton Hotel’ olarak açılacak.

Sabuncubeli Tüneli'nin 2017 sonunda bitirilmesi hedefleniyor!

İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, "Tünelin 2018 yılının Ocak ayında bitirilmesi düşünülüyor. Bizim öncelikli hedefimiz bu tüneli 2017 yılının son ayında bitirmek" dedi.

Yunanistan'da emlak fiyatları 2017'ye kadar yüzde 18 düşecek!

Yunanistan'da emlak fiyatlarının 2017 yılına kadar yüzde 17-18 düşeceği tahmin edildi. Emlak komisyoncusu GLP Values tarafından hazırlanan bir rapora göre Yunanistan'da gayrimenkul piyasasının bir düşüş sarmalına girmesi bekleniyor.

Çukurova Balkon'da teslimler Haziran 2017'de!

Çukurova Gayrimenkul'ün Çukurova Balkon projesinde teslimlerin 2017 yılı Haziran ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Toplam 240 adet daireden oluşan projede konutların metrekare birim fiyatı 3 bin 800 TL'den başlangıç gösteriyor.

Çorlu Hükümet Konağı inşaatı 14 Nisan 2017'de bitecek!

Tekirdağ Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (Tekirdağ YİKOB) kontrolünde 2015 yılının Şubat ayında yer teslimi yapılan Çorlu Hükümet Konağı'nın inşaatı 14 Nisan 2017 günü bitecek.

emlakta 2017 trendi Haberi

emlakta 2017 trendi

1- Toplu Taşıma Daha Öncelikli Oldu

İstanbul’un metro ve toplu taşıma ağı hızla genişlerken orta ve lüks segment konut tercihinde de “ana yollara ve bağlantı yollarına yakınlık”, önceliğini “toplu taşımaya yakınlık” avantajına bıraktı. Çünkü yakın zamanda Avrupa’da olduğu gibi toplumun hemen her kesimi öncelikli olarak toplu taşımayı tercih edecek.


2-  Cephelerden Artık Korkmuyoruz

Konut tercihinde “güneş alsın ama çok cephesi olmasın, ısınamayız” korkusu artık tamamen bitti. Gelişen inşaat ve yalıtım teknolojileri sayesinde yeni binalarda ısınma sorunu büyük ölçüde çözülmüş oldu. Olabildiğince aydınlık evler artık daha makbul.


3- Balkonlar Geri Dönüyor

Son yıllarda yapılan binalarda metrekare kazanımı için balkonlar görmezden gelindi. Eski balkonlu evlerde ise bu alanlar kapatılarak kapalı alana dönüştürüldü. Ama artık ara sıra çıkıp temiz hava aldığımız, akşamüzeri keyif çayı içtiğimiz balkonları özledik....