02 / 05 / 2024

Sabuncubeli Tüneli'nin 2017 sonunda bitirilmesi hedefleniyor!

Sabuncubeli Tüneli'nin 2017 sonunda bitirilmesi hedefleniyor!

İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, "Tünelin 2018 yılının Ocak ayında bitirilmesi düşünülüyor. Bizim öncelikli hedefimiz bu tüneli 2017 yılının son ayında bitirmek" dedi.



MANİSA 2015 yılı 2. Donem II Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan  İzmir  Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, yaklaşık 8 aydır yapımı duran Sabuncubeli Tüneli inşaatına bu ay sonunda tekrar başlanacağını açıkladı. 2014 sonunda yüklenici Koçcğlu Şir ketler Gıubu'nun iflas etmesi sebebiyle inşaat çalışmalan duran Sabuncubeli Tüneli için açılan ihaleyi kazanan Kalyon inşaata yer tesliminin yapıldığını, firmanın bu ay sonu itibariyle inşaata yanın kalınan yerden başlayacağım kaydeden Ural. "Ancak 8 aylık gecikmeden dolayı tünelin 2018 yılının Ocak ayında bitirilmesi düşünülüyor. Bizim öncelikli hedefimiz bu tüneli 2017 yılının son ayında bitirip hizmete sokmak" diye konuştu.

 

DEVLETİN ZARARI OLMADI 

Vali Erdoğan Bektaş'ın, "Daha önceki firmanın iflas etmesinden dolayı devletin zararı oldu mu?" so rusuna Uraloğiu. 'Firma kredi ile iş yapıyor. Krediye hazine garantisi veriyoruz Biz yapılan iş kadar krediyi serbest bıraktırıyoruz. Bir fazla ödeme yok. Yapılan işin yüzde 80'i kredi ile yüzde 20'si ise oz kaynakla yapılıyor. Dolayısıyla yüzde 80'inini ödedik yüzde 20'si firmanın cebinden gitti. Devletin bir zar an yok. Aksine yüzde 20lik kar var. Zararımız gecikmiş olmak" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön