03 / 05 / 2024

Ordu Kent Müzesi 2017'de açılacak!

Ordu Kent Müzesi 2017'de açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Yılmaz, Ordu'da Kent Müzesinin kurulacağı müjdesini verdi. Yılmaz Ordu Kent müzesinin 2017 yılında kurulmasını planladıklarını dile getirdi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Ordu basınına bir kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrası basın mensuplarına Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında genel bir değerlendirme yapan Başkan Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. 


Yerel televizyon kanallarının canlı yayınladığı programda sorulan bir soru üzerine Yılmaz, Ordu'da Kent Müzesinin kurulacağı müjdesini verdi. Yılmaz Ordu Kent müzesinin  2017 yılında kurulmasını planladıklarını dile getirdi.

 

Kent Müzesinin kurulmasının ardından İsveç Stockholm tarih müzesinde sergilenen ve M.Ö. döneme ait olan Tunç Baltalardan,  Ankara  Etnografya Müzesindeki Eskipazar Camiinin tarihi kapısına kadar Ordu'dan yasal ve yasal olmayan yollarla götürülmüş olan ve şu anda birçok müzede sergilenen tarihi eserlerin, kurulacak Ordu Kent müzesinde toplanması ve sergilenmesi için çalışma yapacaklarını müjdeledi. 


ULAŞIM SORUNUNA ÇARE ARIYORUZ 

Ulaşım sorununa çare aradıklarını kaydeden Yılmaz, uzmanlardan oluşan bir ekibe bilimsel bir çalışma yaptırdıklarını ve bu çalışmanın sonuçlarına göre bir takım önlemler getireceklerini söyledi. Çevre yolunun yapımının devam ettiğini dile getiren Yılmaz, "Ordu Çevre yolu çalışmaları hızla devam ediyor. Şu anda Boztepe'nin altında her gün yaklaşık 400 kişi, bu çalışmalarda ter döküyor. Teknik ve doğal zorluklar nedeniyle çalışmalar maalesef zorlukla devam edebiliyor. Geçtiğimiz yıl günde 30 metre yol alınabiliyorken bu mesafe bu yıl günlük, santimetrelere kadar düştü. Ayrıca akıllı kavşak sistemi ile trafik, yüzde 30 oranında daha hızlı akacak "dedi. 


Vizyon (Ordu)


Geri Dön