17 / 05 / 2024

Ordu müze projesi

Ordu müze projesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Yılmaz, Ordu'da Kent Müzesinin kurulacağı müjdesini verdi. Yılmaz Ordu Kent müzesinin 2017 yılında kurulmasını planladıklarını dile getirdi.

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Ordu Çevre Yolu Projesi'nde sona gelindi!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'nde sona gelindiğini belirti.

Ordu Ulubey'de Müze Şehit Evi yaptırıldı!

ORDU’nun Ulubey İlçesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Sami Aktaş, 6 yıl önce Hakkari’de şehit düşen oğlu jandarma komando çavuş Emrah Aktaş’ın anılarını, yaptırdığı müze evde yaşatıyor.

Milas'ın Arkeoloji Müzesi projesi onaylandı!

Milas’ta Gümüşkesen Anıtı’na yapılması planlanan müze projesi onaylandı. Yeni müzenin yapımına yatırım programına alınması ve ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak.

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.

Erzurum Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesinin temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temeli atıldı.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Ordu müze projesi Haberi

Ordu müze projesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Ordu basınına bir kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrası basın mensuplarına Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında genel bir değerlendirme yapan Başkan Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. 


Yerel televizyon kanallarının canlı yayınladığı programda sorulan bir soru üzerine Yılmaz, Ordu'da Kent Müzesinin kurulacağı müjdesini verdi. Yılmaz Ordu Kent müzesinin  2017 yılında kurulmasını planladıklarını dile getirdi.

Kent Müzesinin kurulmasının ardından İsveç Stockholm tarih müzesinde sergilenen ve M.Ö. döneme ait olan Tunç Baltalardan, Ankara Etnografya Müzesindeki Eskipazar Camiinin tarihi kapısına kadar Ordu'dan yasal ve yasal olmayan yollarla götürülmüş olan ve şu anda birçok müzede sergilenen tarihi eserlerin, kurulacak Ordu Kent müzesinde toplanması ve sergilenmesi için çalışma yapacaklarını müjdeledi. 


ULAŞIM SORUNUNA ÇARE ARIYORUZ 

Ulaşım sorununa çare aradıklarını kaydeden Yılmaz, uzmanlardan oluşan...