27 / 04 / 2024

Emre Erşahin imar açıklaması

Emre Erşahin imar açıklaması

İmar barışı kanunu ile yaklaşık 13 milyon gayrimenkulün imar affından yararlanması bekleniyor.  Tapu kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, bu yapıların da yüzde 40'ının krediye uygun hale geleceğini söyledi.

İmarlı arsa alan kazanıyor!

 Tapucom Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erşahin Nisan'dan itibaren yatırımcıların imarlı arsa arayışındaki ciddi bir artış gözlemlediklerini söyleyerek önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Etki Teknik Yapı Mühendislik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etki Teknik Yapı Mühendislik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Emre Çerçi tarafından kuruldu.

Ebru Erşahin Mimarlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ebru Erşahin Mimarlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Erşahin tarafından kuruldu.

Arc Grup Madencilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arc Grup Madencilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli ile MUSTAFA Burak    Erşahan ve Yunus Emre Erşahan tarafından kuruldu.

Fıeratur Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Fıeratur Turizm Limited Şirketi bugün Şişli'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Çağatay Erşahin, Kılınç Yetkiner ve Mert Gül ortaklığında kuruldu.

I Başkal Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

I Başkal Mühendislik İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Niyazi Baştürk ve Ozan Emre Er ortaklığında kuruldu.

Gülizar Biçer Karaca'dan Denizli’deki imar kararına tepki!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukkale’deki imar kararına tepki gösterdi.

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl belirlenecek?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliğin dün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek...

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

Hulusi Şahin: Batman’ın imar sorunlarını çözmek için çalışacağız!

Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hulusi Şahin, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda kentin imar sorunları çözmek için çalışacaklarını belirtti…

Öz Şahinşer Metal Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Şahinşer Metal Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Okan Şahin tarafından kuruldu. 

Emre Erşahin imar açıklaması Haberi

Emre Erşahin imar açıklaması

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tapu kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, bu yapıların da yüzde 40'ının krediye uygun hale geleceğini ifade etti. 

Tamamı ya da bir kısmı kaçak yapılar ile izne tabi olmayan tüm gayrimenkullerün İmar Barışı Kanunu kapsamına girdiğini söyleyen Erşahin, "Yani mevcut imar hakkından daha fazla inşa edilmiş gayrimenkuller, 2B arazilerinde bulunan kaçak gayrimenkuller, hazine arazilerinde bulunan kaçak yapıların beton dayanım sınıfı C-15'in üzeri olarak tanımlanan depreme dayanıklı binalar imar affından yararlanabilecek. Yaklaşık 13 milyon gayrimenkulün imar affından yararlanabileceği düşünülüyor." dedi.
 

Her bölgenin rayiç bedeli farklı olduğu tam değer öngörülemese de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki toplamda 40-50 milyar TL gelir öngördüklerini açıklamıştı. Bu işlemden sağlanan gelir de kentsel dönüşümde kullanılacak.


YÜZDE 40'I KREDİYE UYGUN HALE...