28 / 04 / 2024

Gülizar Biçer Karaca'dan Denizli’deki imar kararına tepki!

 Gülizar Biçer Karaca'dan Denizli’deki imar kararına tepki!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukkale’deki imar kararına tepki gösterdi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Denizli Pamukkale imar planını  kamuoyu gündemine taşıdı. Karaca söz konusu imar için Denizli halkının açıklama beklediğini söyleyerek süreç hakkında şu bilgileri verdi:

"Pamukkale ilçesi Eskihisar Mahallesi, Merdanlarkırı mevkii, M22a18d4b pafta, 2359 no.lu parsel olarak yer alan şahsa ait arsa/taşınmaz “konut dışı kentsel çalışma alanı” olarak planlandırıldı. Şahsa ait olan bu arsa Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla “eğitim alanı”na dönüştürüldü. Sonrasında ise bu alan Nihat Zeybekci’ye ait “Turkuaz Motorlu Araçlar Tic. ve San. A.Ş. tarafından satın alındı. Eğitim alanı olan bu arsa bu süreçte konut dışı alana dönüştürüldü. Bu nedenle arsanın değeri yükseldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, sonrasında eğitim alanından konut dışı alana çevrilen arsanın inşaat yoğunluğunu 0,25 emsalden 1 emsale çıkarttı."

Karaca, yaptığı açıklamada söz konusu arsanın ranta kurban gittiğini belirterek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Meclis üyelerine çağrıda bulunarak imar karanın iptalini istedi.

Gülizar Biçer Karaca'dan deprem vergisi önergesi!


Geri Dön