29 / 04 / 2024

İmarlı arsa alan kazanıyor!

İmarlı arsa alan kazanıyor!

 Tapucom Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erşahin Nisan'dan itibaren yatırımcıların imarlı arsa arayışındaki ciddi bir artış gözlemlediklerini söyleyerek önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...



İnşaat maliyetlerindeki artışla beraber bir süredir inşaat ruhsat başvurularında düşüşler görülüyor. Söz konusu başvuru sayılarına bakıldığında 2022'nin ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 30 oranında bir düşüş gözlemleniyor. Söz konusu bu düşüşe karşın, geçtiğimiz ay açıklanan kredi destek paketleri inşaat sektörü de hareketlendi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, önümüzdeki dönemde konut ihtiyacına yönelik taleplerin karşılanması için yeni teşvik projeleri geliştirildiği takdirde imarlı arsalara olan talebin daha da artması bekleniyor.

İmarlı arsa alan kazanıyor!

İmarlı arsa arayanlar yüzde 40 arttı
 


Tapucom Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erşahin yaptığı açıklamada Nisan'dan itibaren yatırımcıların imarlı arsa arayışındaki ciddi bir artış gözlemlediklerini söyleyerek, Geçtiğimiz yıl sonu döviz kurunda yaşanan hareketlenme ve sürmekte olan enflasyon artışı gibi gelişmelerden sonra imarlı arsa arayışının yüzde 40 arttığını söyledi.


Geri Dön