28 / 04 / 2024

emsal hesabı 2017

emsal hesabı 2017

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Emeklilik hesabı yapan milyonları ilgilendiriyor! Erken emeklilik için yargıdan emsal karar çıktı

Bütün gözler EYT düzenlemesine çevrilmişken herkes harıl harıl prim, gün hesabı yaparken yargıdan önemli bir karar geldi. Emeklilik hesabı yapan memurlar için yargıdan önemli bir karar çıktı. Bundan böyle SGK memurlara da işçilerle aynı hakkı tanımak zorunda kalacak.

Kentsel dönüşüm ek emsal artışı 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile kaybolacak kentsel dönüşüm ek emsal artışı, yönetmelikte yapılan düzenleme ile kalıcı oldu..

Emsal harici alanlar nelerdir 2017?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak yönetmeliğe göre emsal harici alanlar nelerdir?

Blok nizamda emsal oranları 2017!

Blok nizamda emsal oranları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. İşte blok nizamda emsal oranları 2017..

5 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'nde emsal hesabı!

Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarih itibari ile emsal hesaplamaları nasıl yapılacak? İşte 5 soruda Yeni İmar Yönetmeliğinde emsal hesabı..

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

ÜFE oranları Temmuz 2017!

Konut ve işyerlerinde sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kiraya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. İşte kira hesabında kullanılan ÜFE oranları Temmuz 2017..

Konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017!

Konuttaki kiracıya kanunen üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor. Temmuz 2017 dönemine ait veriler bugün açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017 örneği..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017!

Değer artış kazancı vergisi mükellefleri ilk taksitini Mart ayı içerisinde ödedi. Vergide ikinci taksitler Temmuz ayında ödenecek. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017 nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi 2. taksiti hesabı 2017!

Kira gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar? İşte kira gelir vergisi 2. taksiti hesabı 2017 örneği..

Yapı yaklaşık birim maliyetleri 2017!

2017 yılında uygulanmak üzere mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı. İşte yapı yaklaşık birim maliyetleri 2017..

Yapı yaklaşık birim maliyetleri 2017 açıklandı!

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri bugün açıklandı..

Emsal kira bedeli 2017!

Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira bedeli nedir? Emsal kira bedeli 2017 ne kadar?

emsal hesabı 2017 Haberi

emsal hesabı 2017

Emsal, Yapının inşa edilen tüm kat alanlarının toplamının imar parseli alanına oranı oluyor. Bu oran Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirleniyor.


Taban alanı ve emsal hesabı; net imar parseli alanı üzerinden yapılır. İmar parsellerinin değişikliğe konu olup da kamuya terk edilmesi gereken alanlar içermesi ve bu alanların kamuya bedelsiz terkine ilişkin imar planında hüküm olması halinde taban alanı ve emsal hesabı, imar planında belirtilen hükümlere göre yapılabiliyor.


Ayrık veya blok nizam olan yerlerde, uygulama imar planında açıkça belirlenmemiş ise TAKS %40’ı geçemez. Ancak, çekme mesafeleri ile KAKS verilip TAKS verilmeyen parsellerde, TAKS %60’ı geçmemek şartıyla, çekme mesafelerine göre uygulama yapılır.


Uygulama imar planlarında, parselasyon durumları ve bina kitle ölçüleri verilmediği takdirde, şematik gösterimler imar planlarının hükümlerinden sayılmazlar.


22 nci...