03 / 05 / 2024

emsal oranları nelerdir

emsal oranları nelerdir

Herhangi bir arsa üzerinde hayata geçirilecek projeler, arsa emsal değerine göre belirlenen boyutlarla şekil alıyor. Emsal arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranıdır. Peki, inşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılıyor?

Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! Taşıt kredisi şartları nelerdir? İşte 6 Eylül 2022 Taşıt kredisi hesaplama!

Araç alacak vatandaşlar taşıt kredisi hakkında ayrıntıları araştırıyor. Taşıt kredi faiz oranlarını belli oldu. Bankalar arka arkaya açıkladı. İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, QNB Finansbank, Denizbank, ING taşıt kredisi faizleri...

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Yapı Kredi konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Bankanın konut kredisi kullandırım şartları nelerdir? Yapı Kredi Bankası konut kredisi hesaplama ne kadar?

ICBC Bank yeni evim konut kredisi faiz oranları!

ICBC Bank kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi kampanyası için faiz oranlarını yüzde 1.74’e düşürüyor. Yeni Evim Konut Kredisi şartları nelerdir?

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Ziraat Bankası’nın tüketici kredileri kapsamında konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisine uyguladığı faiz oranları nelerdir?

Şekerbank konut kredi faiz oranlarının detayları 2018!

Şekerbank yüzde 2.35’den başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Şekerbank’ın konut kredisi detayları nelerdir?

Emsal harici alanlar nelerdir 2017?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak yönetmeliğe göre emsal harici alanlar nelerdir?

Blok nizamda emsal oranları 2017!

Blok nizamda emsal oranları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. İşte blok nizamda emsal oranları 2017..

Emsal kira bedelinin uygulandığı haller!

Emsal kira bedeli, emlak vergisi değerinin yüzde 5’i olarak hesaplanıyor. 300 bin liralık bir gayrimenkulün emsal kirası 15 bin TL oluyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulandığı haller nelerdir?

Vasiyetname saklı pay oranları!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyetname saklı pay oranları nelerdir?

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Mirasta saklı pay oranları 2016!

Miras Hukuku gereğince mirasbırakanların tasarruf özgürlüğünü saklı payların dışında kalan kısım üzerinden kullanması gerekiyor. Peki, saklı pay nedir? Mirasta saklı pay oranları 2016 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları!

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine belli koşullarda belli finansal destekler yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir? Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları nelerdir?

emsal oranları nelerdir Haberi

emsal oranları nelerdir


İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Emsal değeri, kat alanı katsayısı (KAKS) olarak karşımıza çıkıyor. KAKS oranları belediye tarafından belirleniyor. Katlar alanı bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar inşaat emsal hesabının dışında kalıyor.



KAKS oranları, 

0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteriyor. İnşaatın yapılacağı arsa için belirlenen KAKS oranı ile arsa alanının çarpılması sonucunda kat alanı katsayısı bulunuyor.


İnşaatta emsal hesaplama örneği;

Arsamız 1.000 m2 kaks :1.25 olsun, yanındaki arsayla birleşir ve 2.000 m2 bir arsa ortaya çıkarırsanız, kaks: 1.75 olabilir veya 4.000 m2 bir arsa oluşturabilirseniz, kaks: 2 olabilir. Bu ne demektir; 1.000 m2 arsanıza 1.250 m2 inşaat alanı verilirken, 4.000 m2 bir arsa oluşturduğunuzda 4.000...