03 / 05 / 2024

En çok firma inşaat sektöründe kuruluyor

En çok firma inşaat sektöründe kuruluyor

En çok firma İzmir Ticaret Odası'na (İZTO), 1 Eylül- 30 Eylül 2014 tarihleri arasında 553 şirket kayıt yaptırırken 206 firma kaydını sildirdi. En çok şirket İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'nda kuruldu...

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

Ön ödemeli konut satışlarında şok! En çok ceza kesilen alan oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

2020’de en çok iş alan 20 müteahhit belli oldu!

Türkiye’nin 2020'de en çok sözleşme imzalayan 20 müteahhidi açıklandı. Listenin başındaki 5 firma değişmedi. İlk sırada 20 sözleşmeye 34.5 milyar TL imza atan Kalyon İnşaat oldu. Kolin ikinci, Cengiz üçüncü, Makyol dördüncü, Özgün beşinci sırada yer aldı. 

NEF Türkiye'de sektörde en çok satış yapan firma oldu!

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen Real Estate Stars Ödülleri sahiplerini buldu. NEF Türkiye'de sektörde en çok satış yapan firma seçildi.

Nef, en çok satış yapan firma oldu!

Nef, Real Estate Stars ödüllerinde ciro bazında Türkiye’nin en çok satış yapan şirketi oldu.

Dumankaya İnşaat cirosunu en çok arttıran 3. firma oldu!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, karlılık odaklı 2014 yılı finansal bilgileri ile Capital 500 listesinde “Cirosunu En Çok Arttıran İlk 25 Şirket” kategorisinde 3. oldu.

En çok firma inşaat sektöründe kuruluyor!

En çok firma İzmir Ticaret Odası'na (İZTO), 1 Eylül- 30 Eylül 2014 tarihleri arasında 553 şirket kayıt yaptırırken 206 firma kaydını sildirdi. En çok şirket İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'nda kuruldu...

İşte en çok doğalgaz tüketen ülkeler!

BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, Türkiye dünyada en çok doğalgaz tüketen 20 ülke arasında yer alıyor. BP Dünya Enerji İstatistikleri'ne göre ilk sırada ABD, Rusya ve İran yer alıyor.

Konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türkiye’de 2014 Temmuz ayında 85 101 konut satılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos ayında ise toplam 105 624 konut satıldı. Peki, konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.Yurt dışına çıkan vatandaşlar, Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.

Turistler en çok İtalya'ya gitti!

Turistler en çok İtalya'ya gitti. Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.

Konut fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı?

Ev fiyatlarının sadece Türkiye'de çok yükseldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya çapında bir yükseliş eğiliminden söz edebiliriz. Global Property Guide, dünyada konut fiyat artışının en çok yaşandığı ülkeleri sıraladı. İşte o ülkeler...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

En çok firma inşaat sektöründe kuruluyor Haberi

En çok firma inşaat sektöründe kuruluyor

En çok firma İzmir Ticaret Odası'na (İZTO), 1 Eylül- 30 Eylül 2014 tarihleri arasında 553 şirket kayıt yaptırırken 206 firma kaydını sildirdi. En çok şirket İnşaat Yapım ve Onarım Grubu'nda kuruldu. Bir aylık dönemde inşaatla ilgili 140 şirket kuruldu. İzmir'de kurulan her 4 şirketten biri inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. 


Yeni kayıt yaptıran firma sayısının, kaydını sildiren firma sayısından yüzde 168 daha fazla olduğunu belirten 1ZTC) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Ekonominin seçim atmosferinden bir türlü çıkamadığı, dış kaynaklı olayların ekonomimizi etkilediği, sokakta gerilimin yüksek olduğu bir yazı geride bırakıyoruz. Eylül daha piyasaların tam olarak açılmadığı bir aydır ama buna rağmen yeni firma sayısının iki kat fazla olması İzmir ekonomisindeki hareketliliği göstermesi açısından son derece sevindirici." dedi. 

En fazla firmanın 90 firma...