29 / 04 / 2024

en fazla ne kadar konut kredisi alabilirim

en fazla ne kadar konut kredisi alabilirim

1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olan karar gereğince konut kredisi evin belirlenen değerinin tamamına verilmiyor. Peki, "En fazla ne kadar konut kredisi alabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taş, “İzmir, dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu” dedi.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

2023 emekli promosyonları ne kadar olacak? Emekli maaş promosyonu en fazla hangi banka veriyor?

Emekli promosyon konusu yeni yılda da gündemde olan konulardan biridir. Peki Emekli maaş promosyonu en fazla hangi banka veriyor? İşte detaylar!

Sanki 90’lardayız! İkinci el araçta “Vah” dedirten durum! Bakın vatandaş en fazla kaç yaşındaki otomobilleri aldı?

Bayilerde sıfır araç bulamayanlar ikinci ele akın edereke, buradaki fiyatları da patlattı. Peki geçtiğimiz sene 2. elde en çok satılan modeller hangileri oldu, en fazla kaç yaşında araçlar tercih edildi ve tabi en önemlisi, fiyatlar ne kadar arttı? İşte detaylar…

Türkiye’de araba satışları patladı! En fazla hangi tip araç satıldı?

Fiyatların alabildiğine artmasına rağmen, Türkiye’de geçtiğimiz yıl otomobil satışlarında patlama yaşandı. Peki bunun nedeni ne ve 2022’de en fazla hangi araç satıldı?

En fazla geliri ne altın ne euro ne de dolar getirdi! Yüzde 196 ile rekor kırmayı başardı! İşte en çok yükselen hisse

Milyonlarca yatırımcı, 2022 yılında borsa, altın ve döviz gibi başlıca yatırım araçlarından kazanç elde etti. En fazla kazancı ise yüzde 196,57 ile borsa getirdi. İşte değeri en çok yükselen ve düşen hisseler…

Ne dolar, ne euro ne faiz!… Bir yılda enflasyonun iki katından fazla kazandırdı! İşte Türkiye’de borsadan sonra en fazla

Son günlerini yaşadığımız 2022’de borsadan sonra en fazla bu yatırım aracı enflasyonun iki katından fazla getiri sağladı. Bu ne faiz, ne döviz ne de devlet tahvili…

Benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi? 11 ayda en fazla hangi tür araç satıldı?

Türkiye’de yılın 11 ayındaki ne kadar araç satıldığı belli oldu.  Peki ocak-kasım döneminde en fazla hangi yakıtla çalışan motorlu araç satıldı- İşte bu dönemin artış şampiyonu..

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?

Konut kredisine dair pek çok vatandaşın yanıtlanmasını istediği sorular sorulmaktadır. İşte Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim? İşte bu soruların yanıtları!

İhtiyaç kredisi en fazla ne kadar çekilir 2022?

Kredi, vatandaşların paraya ihtiyacı oldukları zaman başvurdukları bir yoldur. Peki “İhtiyaç kredisi en fazla ne kadar çekilir 2022?” İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

TOGG fiyatı ne zaman açıklanacak? TOGG en fazla kaç basar?

TOGG hakkında sorular sorulmaya devam ediliyor. Özellikle TOGG fiyatı ne zaman açıklanacak? TOGG en fazla kaç basar? soruları merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

en fazla ne kadar konut kredisi alabilirim Haberi

en fazla ne kadar konut kredisi alabilirim

En fazla ne kadar konut kredisi alabilirim?

Konut sahibi olmak isteyenler ancak yeterli nakiti olmayanlar bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor.


Konut kredisi kullandırma aşamasında hem talep sahibinin hem de kredi kullanılacak evin koşullara uygun olması gerekiyor. Ayrıca, kredi evin belirlenen değerinin tamamına verilmiyor. Peki, "En fazla ne kadar konut kredisi alabilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamaya göre, evin yüzde yüzüne kredi verilmiyor. 3980 sayılı ve 16 Aralık 2010 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararına göre konut kredisi en fazla meskenin yüzde 75'ine veriliyor. 


Ancak kimi bankalar konutun tamamına kredi vermek adına yüzde 25'lik kısım için ayrı bir kredi hesabı açarak ihtiyaç kredisi adı altında kredi kullandırabiliyor.


Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta; kullanılan...