12 / 05 / 2024

en görkemli gökdelen

en görkemli gökdelen

Dünyanın en görkemli gökdeleni seçilen Manhattan'da yükselen 8 Spruce, mimarinin en prestijli ödülü olan Emporis Gökdelen Ödülü'nün sahibi oldu.

Audi'nin en görkemli modeli Q7'nin fiyatları belli oldu! İşte Audi Q7 10 Kasım 2022 fiyat listesi

Audi otomobil markasının en görkemli modeli Q7'nin kasım ayının fiyat listesi belli oldu. SUV araba sevenlerin en çok tercih ettiği Audi Q7 fiyatları merak ediliyor. Peki Audi Q7 fiyatı kaç TL? Audi Q7 fiyatı kaç lira? İşte Audi Q7 10 Kasım 2022 fiyat listesi...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

Dünyanın en görkemli yapıları belli oldu!

Dünyanın en görkemli ve en çok beğenilen yapıları açıklandı. Ranks'ın verilerine göre Türkiye'den listeye 3 yapı girdi. İşte o haber...

İşte Avrupa’nın en görkemli 8 üniversite kampüsü!

İngiliz Times Higher Education dergisi Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri listesini yayınladı.  İşte Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri... 

2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi?

Statista, geçtiğimiz yıl içinde inşa edilen gökdelenlerle bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi? Türkiye raporda kaçıncı sırada yer aldı?

İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir!

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri veren Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre en pahalı gökdelenlerin olduğu şehirler sıralaması yapıldı. İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir...

Gökdelen Kuleleri'nin ortağı FETÖ soruşturmasında gözaltında!

Karadeniz'in 36 katlı en büyük ikiz kuleleri olarak bilinen Gökdelen Kuleleri'nin ortaklarından olan işadamı Servet Keskinsoy, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Samsun Gökdelen Kule arazisinin tapu tescili için düğmeye basıldı!

Samsun'da gündemden düşmeyen Gökdelen Kule, aslında tarladan, arsaya dönüşen bir arazinin 'belediyecilerle' ilişkisini ortaya koyan bir organize çalışma. O yapıda 'kat sahibi olan' Akın Özgün ise davaların odak noktasındaki isim.

Londra'ya 80 katlı ahşap gökdelen inşa edilecek!

İngiltere Londra'ya 80 katlı, 300 metre yüksekliğinde, ahşap gökdelen inşa edilecek. Mimari tasarımını Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı gökdelen inşa edildiğinde Londra'nın en yüksek ikinci binası olacak.

Dubai'ye 1.828 metrelik gökdelen!

Dubai'ye yapılması planlanan yeni gökdelen Burç Halife'den daha yüksek olacak. İsviçreli mimarlar tarafından tasarlanan bin 828 metrelik yapının 2020'den önce tamamlanması planlanıyor.

En gözde yapıların mimarları Otis asansörlerini tercih ediyor!

En gözde yapılara imza atan mimarlar, yaratıcılıklarını destekleyen özel tasarımlara sahip yenilikçi Otis asansörlerini tercih ediyor. Otis Türkiye, tüm dünyada ikonik projelere imza atıyor.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nda başvurular başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular dün başladı.

en görkemli gökdelen Haberi

en görkemli gökdelen
Mimarinin en prestijli ödüllerinden olan Emporis Gökdelen Ödülleri sahiplerini buldu. Birincilik ödülü Manhattan'da 8 Spruce adıyla yükselen gökdelene verildi. 76 katlı 8 Spruce 265 metre yüksekliğe sahip.


Emporis Gökdelen Ödülleri'nde ikincilik Kuveyt'te yer alan El Hamra Tower, üçüncülük Abu Dabi'deki Etihad Kuleleri'ne, dördüncülük Çin'deki KK100'e, beşincilik İsveç Stockholm'deki Victoria Tower'a verildi. Listede bulunan 210 gökdelen arasında, Türkiye'den hiç bir yapı yer...